Uitzending
Het Vermoeden - Wielie Elhorst

Wielie Elhorst

Het Vermoeden

30-10-2016

| 605 x bekeken | 0 reacties
4
Elhorst is telg uit een Leger des Heils-familie en het lag in de bedoeling dat ook hij dit pad zou volgen. Toen hij zelf zijn coming-out beleefde, bleek dat hij geen toekomst in het Leger zou hebben. Elhorst is telg uit een Leger des Heils-familie en het lag in de bedoeling dat ook hij dit pad zou volgen. Toen hij zelf zijn coming-out beleefde, bleek dat hij geen toekomst in het Leger zou hebben. Hij besloot theologie te gaan studeren en het Leger des Heils in te ruilen voor de Gereformeerde Kerken (nu PKN). Elhorst laat zich inspireren door de pioniers op het gebied van de christelijke homo-emancipatie: dominee Brussaard, IKON-pastor Alje Klamer en de paters Godschalk en Van Kilsdonk. Het gangbare beeld dat het alleen maar kommer en kwel is voor lhbt'ers in kerken wil hij ontmaskeren. Kerken stonden ook aan de wieg van de emancipatie van de lhbt-gemeenschap, predikt deze kerkelijke activist.

Deze uitzending van het programma Het Vermoeden met de titel Wielie Elhorst werd uitgezonden op zondag 30 oktober door de IKON.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee