Programma
Het Uur van de Waarheid

Het Uur van de Waarheid

6
Uur van de Waarheid is een kennisquiz bij BNNVARA. In deze quiz zien we hoeveel kennis 12 kandidaten in 24 uur in hun hoofd kunnen krijgen. De kandidaten mogen een etmaal non-stop studeren. Ze krijgen vooraf 12 twaalf onderwerpen waarmee ze de strijd met elkaar aangaan. De snelste kandidaten met de meeste juiste antwoorden komen in de finale en maken kans op de hoofdprijs.
 • Het Uur van de Waarheid

  170 x bekeken | 6-12-2018
  Het Uur van de Waarheid - 6-12-2018
  5
  Deze uitzending van het programma Uur van de Waarheid werd uitgezonden op donderdag 6 december door BNN. Bekijk uitzending
Over dit programma
Nieuws
 • Het Uur van de Waarheid - Frank Evenblij presenteert quiz Het Uur Van De Waarheid

  Frank Evenblij presenteert quiz Het Uur Van De Waarheid

  6-12-2018  Frank Evenblij presenteert de nieuwe quiz Het Uur Van De Waarheid. Voor de nieuwe quiz studeren twaalf kandidaten een etmaal lang op twaalf onderwerpen als Feyenoord, de Berlijnse Muur, de 17de eeuw en Nederlandse rappers, om daarna mee te doen aan Het Uur Van De Waarheid.

  Volgens Evenblij denken de kandidaten best scherp te zijn, maar is hun concentratie door slaapgebrek juist gedaald. “24 uur niet slapen zorgt ervoor dat kandidaten soms te snel of verkeerd drukken, ook al weten ze het antwoord”, aldus de presentator van onder andere Bureau Sport.

  De kandidaten mogen tijdens het experiment niet slapen en worden direct wakker gemaakt als zij in slaapvallen. Nadat de kandidaten 24 uur hebben gestudeerd, spelen zij in de studio de quiz. Het Uur Van De Waarheid is onder andere bedacht door Rob Urgert en Joep van Deudekom van De Kwis.

  Lees verder