Uitzending
Het Filosofisch Kwintet - Gezondheidszorg: solo of solidair?

Gezondheidszorg: solo of solidair?

Het Filosofisch Kwintet

15-7-2012

| 1079 x bekeken | 1 reacties
6
De medische mogelijkheden nemen toe. De financiŽle mogelijkheden nemen af. Welke minimumzorg moet de staat altijd garanderen? En: waar zou de verantwoordelijkheid van de staat op het gebied van zorg moeten eindigen en waar begint die van de burger zelf?
Gasten in deze uitzending zijn:

-Louise Gunning-Schepers was tot april 2012 voorzitter van de Gezondheidsraad. Een functie die ze combineerde met het hoogleraarschap Gezondheid en Maatschappij aan de Universiteit van Amsterdam. Nu is ze aan dezelfde universiteit voorzitter van het College van Bestuur.

-Paul Frissen: is hoogleraar Bestuurskunde aan de Universiteit van Tilburg. Daarnaast is hij decaan en bestuursvoorzitter van de Nederlandse School voor Openbaar Bestuur en lid van het adviesorgaan Raad voor Maatschappelijke Ontwikkeling. Paul Frissen houdt zich bezig met analyses van de moderne staat. Hij uit zich sceptisch over de beschouwing van de staat als centraal sturend orgaan en is kritisch over de toenemende overheidsbemoeienis tot achter de voordeur.

-Marli Huijer werd opgeleid tot huisarts en filosoof. Ze was eerder hoogleraar Gender en Biomedische Wetenschappen aan de Universiteit van Maastricht. Momenteel is ze bijzonder hoogleraar Filosofie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en lector Filosofie aan De Haagse Hogeschool. In recent onderzoek richt ze zich op de invloed die nieuwe technologieŽn hebben op hoe we tijd opvatten en ermee omgaan.

Presentatie: Clairy Polak, Ad Verbrugge.

Deze uitzending van het programma Het Filosofisch Kwintet met de titel Gezondheidszorg: solo of solidair? is uitgezonden op zondag 15 juli door Human. Te gast was Paul Frissen. De presentatie was in handen van Ad Verbrugge en Clairy Polak.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie