Uitzending
Het Filosofisch Kwintet - Bildung

Bildung

Het Filosofisch Kwintet

28-6-2015

| 1580 x bekeken | 0 reacties
7
Hoe is het gesteld met onze creatieve en intellectuele vorming en ontwikkeling? Waarom is het van belang om Bildung door te geven aan volgende generaties? En wat is de rol van het boek voor die vorming? Te gast is Maarten Doorman, schrijver en filosoof, die les geeft aan de Universiteiten van Maastricht en Amsterdam. Doorman schreef onder meer 'De romantische orde' en 'Rousseau en ik'. Ook te gast is Liesbeth Noordegraaf-Eelens, filosoof en econoom, en is verbonden aan de Erasmus Universiteit. Ze onderzoekt (economische) thema's als verantwoordelijkheid, vertrouwen, risico's, waarde en communicatie. Voor University College Rotterdam richt ze een onderwijsprogramma in, dat ruimte geeft aan intellectuele en creatieve vorming van studenten.

In deze uitzending van Het Filosofisch Kwintet was Maarten Doorman te gast. De presentatie was in handen van Ad Verbrugge en Clairy Polak. Deze uitzending van het programma Het Filosofisch Kwintet met de titel Bildung werd uitgezonden op zondag 28 juni door Human.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee