Uitzending
Het 3e Testament - 7-3-2009

7-3-2009

Het 3e Testament

1000 x bekeken | 0 reacties
5
Sopraan Eva-Maria Westbroek
Sopraan Eva-Maria Westbroek is met haar 38 jaar een ster op internationale operapodia. Ze zingt alsof haar leven ervan afhangt en gooit zich vol overgave in rollen als Tosca, Katerina in Lady Macbeth en Sieglinde in Die Walküre. Maar het succes dat ze nu heeft, is haar niet komen aanwaaien. Ze werd vaak afgewezen voor audities, kreeg een depressie na de dood van haar moeder en haar zelfvertrouwen nam steeds verder af. Toen las ze de tekst van Marianne Williamson (ten onrechte vaak toegeschreven aan Nelson Mandela):
Onze diepste angst is niet dat we onvolmaakt zijn
Onze diepste angst is dat we inmens krachtig zijn
Het is ons licht, niet ons duister dat ons het meest beangstigt.
Het was mede deze tekst die haar het geloof in haar eigen kracht en haar eigen talent deed hervinden. En dat is te horen! Het 3e Testament volgt Eva-Maria in de Opéra Bastille in Parijs waar ze Katerina speelt, de hoofdrol in Lady Macbeth.

Broeder Fer van der Reijken
Broeder Fer van der Reijken is Franciscaan. Zijn klooster in Megen heeft noodgedwongen een wachtlijst moeten aanleggen voor alle mensen die een weekje in retraite willen. Het gedachtegoed van Franciscus van Assisi spreekt nog steeds mensen aan. Wat zou Franciscus te zeggen hebben over de kredietcrisis, over onze omgang met het milieu en de zorg om kwetsbare mensen? Broeder Fer heeft aan bezoekers geen gebrek, maar er zijn maar heel weinig mensen die écht in willen treden. "We hebben wel zevenhonderd vacatures!"

Mechtild Jansen
We kennen nog allemaal wel de beelden van missionarissen die het geloof brachten in verre landen. Missioloog Mechtild Jansen onderzoekt echter hoe het met geloven in Nederland is gesteld. Hoe wordt er over het geloof gesproken en hoe wordt het op televisie verbeeld? Welke rol spelen levensverhalen op televisie in de beleving van het geloof en ontlenen de kijkers daar inspiratie aan?

In deze uitzending van Het 3e Testament was Eva-Maria Westbroek te gast. Deze uitzending van het programma Het 3e Testament werd uitgezonden op zaterdag 7 maart door de NCRV.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble TV winactie Zet je beknibbel-wekker op Knibble en doe mee! Doe mee!