Uitzending
Helder - Vrijheid van meningsuiting...

Vrijheid van meningsuiting...

Helder

4-10-2010

| 970 x bekeken | 0 reacties
6
Geert Wilders heeft het er maar druk mee deze dagen. Niet alleen moest hij tot een akkoord komen met VVD en CDA, vandaag ging het proces tegen hem opnieuw van start waarin hij vervolgd wordt wegens het aanzetten tot haat en discriminatie tegen moslims. Vallen zijn uitspraken niet gewoon onder de vrijheid van meningsuiting? En waarom wordt iemand vervolgd vanwege een opvatting?

Verder in Helder: Emancipatie en magazines
In de 19de eeuw bladerden rijke vrouwen vooral uit verveling door damesbladen. Vrouwen werden in de 20ste eeuw bewuster van hun rol binnen het gezin en op het werk. Waar in de jaren vijftig en zestig de damesbladen nog voornamelijk georiënteerd waren op kleding, recepten en feuilletons, kwamen in de jaren zeventig en tachtig onderwerpen als carrière, relatieproblemen en sexualiteit aan bod. Met deze geschiedenis ontwikkelden ze zich tot de hedendaagse vrouwenbladen zoals we ze nu massaal lezen.

Nog meer in Helder: Zeehondenopvang
Lenie 't Hart. Iedereen weet wat zij al sinds 1971 doet. Namelijk zieke en gewonde zeehonden opvangen in Pieterburen. Maar wat heeft zij met Brian May van Queen te maken?

Deze uitzending van het programma Helder met de titel Vrijheid van meningsuiting... is uitgezonden op maandag 4 oktober door NTR. De presentatie was in handen van Renate Wennemars en Pernille La Lau.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble Black Five Days 5 dagen écht de beste aanbiedingen Bekijk nu!