Uitzending
Helder - Buitenaards leven

Buitenaards leven

Helder

11-3-2011

| 2071 x bekeken | 0 reacties
5
Vandaag gaan weer de landelijke sterrenkijkdagen van start de kans om eens een kijkje te nemen door een telescoop en te fantaseren over wat daar allemaal in de verte zal zijn. Regelmatig komen er berichten voorbij van nieuwe planeten die worden ontdekt en de mogelijke kans op nieuw leven in de ruimte. Al vanaf het moment dat we naar de sterren keken heeft het de fantasie van de mens geprikkeld is er misschien leven buiten onze eigen planeet. Raketten, ruimtevaartreizen, mensen op de maan, satellieten niets heeft ons nog zekerheid gegeven over het bestaan van buitenaards leven.

Verder in Helder: Pijn
Het is een hit in de bioscoop: 127 Hours. Een film waarin een man vast komt te zitten in een rots, en zijn arm eraf snijdt om los te komen. Bijzonder: het is waar gebeurd. Kennelijk is onze pijngrens niet in alle situaties hetzelfde. Wouter Zuurmond, hoogleraar pijnbestrijding VU Medisch Centrum vertelt over pijn, en waarom kan de een er beter tegen dan de ander. In Nederland lijdt een op de vijf volwassenen aan chronische pijn. Heeft u aanhoudende pijn, dan kunt u zich via de huisarts aanmelden bij een van de pijnpoliklinieken in Nederland.

Nog meer in Helder: Consumententips
De begrafenis van mijn vader lieten wij doen door een begrafenisondernemer. Maar dat was veel duurder dan we dachten. En de verzekering dekte lang niet alles. Nu hoorde ik van een vriendin die een begrafenis zelf had geregeld met haar familie. Mag dat?

Johan in de studio
Net zoals elke vrijdag nemen we met Johan de week door en hebben we een prijsvraag waar leuke prijzen mee gewonnen kunnen worden. Deze week maakt u kans op handige vogelkijkboekjes en een verrekijker! Hoe kunt u deze winnen? Door antwoord te geven op de volgende vraag:

Deze uitzending van het programma Helder met de titel Buitenaards leven is uitgezonden op vrijdag 11 maart door NTR. De presentatie was in handen van Renate Wennemars en Pernille La Lau.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie