Uitzending
Hart voor nieren - Aflevering 5

Aflevering 5

Hart voor nieren

8-7-2008

| 1419 x bekeken | 0 reacties
7
Het is twee weken na de operatie van Jan. De nier van zijn vrouw werkt prima. In het EMC in Rotterdam vieren ze samen zijn zeventigste verjaardag.

De zevenjarige Iona heeft een thuisdialyse apparaat gekregen. Ze hoeft nu niet meer drie keer per week op en neer te reizen tussen Groningen en Nijmegen.

De 32-jarige Miranda Karrenbelt uit Apeldoorn wacht op een tweede donornier. Hoewel het werd afgeraden door doktoren, heeft ze twee kinderen op de wereld gezet. Waarschijnlijk met de geboorte van haar tweede zoon is haar nierfunctie volledig uitgevallen. Ze wil op de wachtlijst voor een donornier, maar ze wil geen nier van een levend persoon, omdat ze bang is dat her risico's oplevert voor de donor.

De 62-jarige Janos zweefde vanwege zijn nierproblemen een aantal keer op het randje van de dood. Hij staat nu vier jaar op de wachtlijst voor een nieuwe nier. Janos wil graag nog reizen en heeft veel landen op zijn lijstje staan. Voor zijn vrouw hoeft het allemaal niet meer: zij vindt het prima zoals het nu is. Janos dialyseert vier keer per week 's nachts in het ziekenhuis. Hij doet dat daar omdat hij zijn vrouw niet wil belasten met zijn ziekte. Toen haar nier werd afgestoten door het lichaam van Janos en hij bijna kwam te overlijden, voelde zij zich lange tijd schuldig.

Deze uitzending van het programma Hart voor nieren met de titel Aflevering 5 is uitgezonden op dinsdag 8 juli door de NCRV.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble TV winactie Zet je beknibbel-wekker op Knibble en doe mee! Doe mee!