Uitzending
Haagse Lobby - Machtsstrijd om het plastic rietje

Machtsstrijd om het plastic rietje

Haagse Lobby

15-11-2019

| 318 x bekeken | 0 reacties
6
Rick Nieman maakt een reconstructie van het Europese verbod op wegwerpplastic. In Brussel kan het eindeloos duren voordat een politieke maatregel is genomen. Maar kort voor de Europese verkiezingen lukte het EU-commissaris Frans Timmermans om tien bekende plastic consumentenproducten, zoals plastic rietjes, roerstaafjes en plastic wattenstokjes, rigoureus te verbieden. Het is een van de snelste maatregelen die de Europese Commissie ooit heeft genomen. Maar waar bleef de tegenlobby van de industrie? Met onder anderen EU-commissaris Frans Timmermans, staatssecretaris Stientje van Veldhoven en Europarlementariėrs Esther de Lange (CDA) en Jan Huitema (VVD).

In deze uitzending van Haagse Lobby waren Esther de Lange, Frans Timmermans en Stientje van Veldhoven te gast. De presentatie was in handen van Rick Nieman. Deze uitzending van het programma Haagse Lobby met de titel Machtsstrijd om het plastic rietje werd uitgezonden op vrijdag 15 november door WNL.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee