Uitzending
Goedemorgen Nederland - 18-3-2009

18-3-2009

Goedemorgen Nederland

2082 x bekeken | 0 reacties
5
Dag drie proces Fritzl
Het is vandaag dag drie van het proces tegen 'keldermonster' Josef Fritzl. Correspondent Eric Willemsen brengt vanuit Oostenrijk het laatste nieuws.

Motorrijtuigenbelasting duurder
Motorrijtuigenbelasting wordt weer duurder. Dat ligt niet aan het rijk, maar aan de provincies. Al sinds 2000 laten zij hun deel van de motorrijtuigenbelasting met zo’n zeven procent stijgen. De ANWB plaatst hier grote vraagtekens bij. Te gast is Guido van Woerkom, de directeur van de ANWB. Frans Weekers, Tweede Kamerlid voor de VVD, reageert telefonisch.

JSF half miljard duurder
De Joint Strike Fighter is weer een half miljard duurder. Van de beloofde 24 miljoen dollar per JSF zijn de kosten voor het gevechtsvliegtuig nu al over de 90 miljoen dollar. Voormalig topvoorlichter van Defensie Bert Kreemers deed onderzoek naar de besluitvorming. Volgens hem gaat het zeker nog duurder worden.

Borgsom moet meer gebruikt worden
Op borgsom vrij; dat gebeurt maar zelden in Nederland. Als het aan Ruben Houweling ligt, wordt de borgsom vast onderdeel van ons justitieel systeem. Hij schreef een proefschrift over dit onderwerp en vrijdag moet hij het verdedigen om te promoveren. Advocaat Peter Plasman reageert op zijn voorstel.

WK-goud voor Renate Groenewold
Ze is net terug uit Vancouver en vandaag te gast; schaatster Renate Groenewold. De eerste Nederlandse vrouw met WK-goud op de 3000 meter. Afgelopen vrijdag versloeg ze op het WK in Vancouver haar grote concurrent, de Tsjechische Martina Sáblíková.

Deze uitzending van het programma Goedemorgen Nederland is uitgezonden op woensdag 18 maart door de KRO. Te gast waren Frans Weekers, Guido van Woerkom, Peter Plasman en Renate Groenewold.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie