Uitzending
Deze uitzending is niet langer beschikbaar.
Goedemorgen Nederland - 15-1-2007

15-1-2007

Goedemorgen Nederland

1189 x bekeken | 0 reacties
6
Alcohol tijdens zwangerschap
Kun je nu wel of niet een glaasje alcohol drinken tijdens de zwangerschap en hoeveel kinderen lopen eigenlijk schade op door dit drankgebruik? Deze maand is een onderzoek gestart om hier eindelijk duidelijkheid over te krijgen. Aan tafel Ko van Wouwe, kinderartsonderzoeker en Martha Krijgsheld, pleegmoeder van twee alcohol-baby's.

Nederlanders beschermen New Orleans tegen zee
New Orleans bleef na de orkaan Katrina met een prangende vraag zitten: hoe houden we in de toekomst het water buiten de stad? Om die vraag te beantwoorden hebben diverse bureaus plannen ingediend. Maar het Nederlandse advies- en ingenieursbureau Arcadis ging er met de order vandoor. In de studio de programmaleider water van Arcadis, Piet Dircke.

Sport
Sportjournalist Marcel Rözer over het grote schaaktoernooi in Nederland en het EK allround schaatsen. Helmert Woudenberg. Wie was Pim Fortuyn? Een ultrarechts politicus? Was hij een oplichter, een dandy, een charlatan? Of gewoon een aardige, intelligente man die terecht verontwaardigd was over een aantal zaken? Hoe kan onvrede zulke grote proporties aannemen? Wie vertegenwoordigde hij, wat maakte dat mensen massaal op hem stemden en welke onvrede heeft hem zo geliefd én gehaat gemaakt? De fascinatie voor een generatiegenoot heeft acteur Helmert Woudenberg er toe aangezet om in de huid te kruipen van de man die veel maatschappelijke reacties teweeg heeft gebracht.

Presentatie: Mirella van Markus.

Deze uitzending van het programma Goedemorgen Nederland is uitgezonden op maandag 15 januari door de KRO. Te gast was Marcel Rözer. De presentatie was in handen van Mirella van Markus en Sven Kockelmann. Item is niet meer te bekijken
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie