Programma
Giro 555

Giro 555

6
Giro 555 is een initiatief van de Stichting Samenwerkende Hulporganisaties. De Stichting Samenwerkende Hulporganisaties is een samenwerkingsverband van Nederlandse hulporganisaties dat bij grote humanitaire rampen gezamenlijk fondsen werft voor hulpverlening aan de slachtoffers van de betreffende ramp. Naast het werven van zoveel mogelijk steun en fondsen, informeren de SHO deelnemers het Nederlandse publiek over de ramp en leggen ze verantwoording af over de bestedingen van de opbrengsten uit de nationale acties.
« 1 2 3 »
Nieuws over Giro 555
 • Giro 555 - Televisiezenders zetten zich in voor Oekraïne met tv-show

  Televisiezenders zetten zich in voor Oekra´ne met tv-show

  6-3-2022

  Televisiezenders NPO 1, RTL4 en SBS6 komen met een gezamenlijke televisieshow voor Oekra´ne. Van 20:30 tot 23:00 uur bundelen de drie concurrerende zenders hun krachten om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de humanitaire nood waarin honderdduizenden Oekra´ners verkeren.

  De tv-avond wordt gepresenteerd door Chantal Janzen en Rob Kemps. Eva Jinek en Jeroen Pauw verzorgen aan een talkshowtafel de interviews. Dionne Stax en Britt Dekker doen verslag vanuit het landelijk actiecentrum van Giro555 in het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum.

  Op de radio is er ook een grote actie voor Oekra´ne. Van 6:00 tot 21:00 uur is er op tien radiozenders het gezamenlijke programma Radio555 te horen. Radio-dj van verschillende zenders vormen unieke duoĺs. De radio-uitzendingen zijn ook op televisie te volgen via het themakanaal NPO 1 Extra.
  Lees verder