Uitzending
Geloven op 2 - Aflevering 4 - Groesbeek

Aflevering 4 - Groesbeek

Geloven op 2

17-10-2013

| 1081 x bekeken | 0 reacties
6
Presentatrice Mirjam Bouwman is op zoek naar de helpende dorpeling van Groesbeek. Ze ontmoet André Brouwer. Toen André een rommelmarkt organiseerde om geld op te halen voor de kerk, kwamen er zoveel spullen binnen dat hij besloot om een kringloop te starten. Momenteel werken er zestien man. De opbrengst gaat naar de lokale voedselbank.

Als Mirjam de kringloop verlaat en naar buiten loopt, ziet ze een groepje tennissen. Theo Gerrits geeft daar tennisles aan bewoners van de tehuizen uit Groesbeek. Heeft Mirjam dan toch de helpende dorpeling gevonden?

Nederlandse jurist, voormalig hoogleraar, politicus en diplomaat Dries van Agt woont in het dorp Heilig Landstichting, gemeente Groesbeek. De Cenakelkerk daar is een bijzondere plek voor hem, met name vanwege het kunstwerk over de Wonderbare Visvangst. Volgens Dries is het tegenwoordig heel moeilijk om de vissen in de netten te houden: hij maakt zich zorgen om het feit dat mensen niet meer binnen de kerk blijven. Wat zijn zijn verwachtingen van het christendom in de toekomst?

Deze week gaat presentatrice Anne Mar voor Metterdaad naar de Filippijnen.

Deze uitzending van het programma Geloven op 2 met de titel Aflevering 4 - Groesbeek werd uitgezonden op donderdag 17 oktober door de EO.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie