Uitzending
Future Express - Sri Lanka

Sri Lanka

Future Express

27-10-2010

| 1705 x bekeken | 1 reacties
6
In de negende aflevering reist Future Express door Sri Lanka.

Rob Hof neemt de trein vanuit de kustplaats Galle Ė ooit een handelspost van de V.O.C. Ė naar Trincomalee, een kustplaats waar overwegend Tamils wonen. Tot voor kort was een dergelijke treinreis bijna onmogelijk vanwege een van de langste en meest hardnekkige burgeroorlogen van onze tijd. De oorlog, die meer dan 100000 levens kostte en 30 jaar lang terreur bracht, eindigde met de macht van de sterkste. "Ze hebben al hun bommen nog, en zelfs in de vluchtelingenkampen hebben ze alle macht. Hoe kun je dit vrede nomen?Ē zegt een Tamil in de trein.

In alle verhalen in en buiten de trein keert de oorlog, waarvan niemand kan zeggen waarom deze gevoerd werd, terug, maar ook hoop over de mogelijkheid van een vreedzame samenleving. Voorturend is er een glimlach die in geen enkel opzicht herinnert aan het gewelddadige conflict. Het is alsof Sri Lanka weer glimlacht naar de toekomst.

Deze uitzending van het programma Future Express met de titel Sri Lanka is uitgezonden op woensdag 27 oktober door de NCRV. De presentatie was in handen van Rob Hof.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie