Nieuwsbericht
Wat zijn de beste films over crypto? - 17-11-2022

Wat zijn de beste films over crypto?

17-11-2022 | 280 x bekeken | 0 reacties
6
Het is meer dan een decennium geleden sinds de geboorte van crypto. De populariteit is sindsdien niet afgenomen en blijft verrassend genoeg stijgen. De invloed van cryptocurrency is de afgelopen twee jaar toegenomen, wat je ook ziet aan de Dogecoin koers. Dit fenomeen zorgt er automatisch voor dat veel mensen overstappen op crypto-investeringen, ondanks de extreme volatiliteit ervan. Eigenlijk gebeurt de crypto-razernij niet alleen op sociale media of in nieuwskoppen, er verschijnen ook een aantal films en documentaires over crypto. In dit artikel informeren we je over de beste films over cryptocurrency van dit moment!

Netflix Explained: Cryptocurrency
Ben je te lui om uren films te kijken? Je kunt de Cryptocurrency-aflevering van de Netflix-serie Explained bekijken. Deze korte film kan je alles vertellen over cryptocurrency-munten en de wereld om hen heen. Je wordt snel meegenomen om de basisprincipes van cryptocurrencies en hun rol in het echte leven te leren. Explained: Cryptocurrency is briljant gestructureerd waardoor kijkers zich een beetje schamen dat het maar 14 minuten duurt.

Trust Machine: The Story of Blockchain
Heb je je ooit afgevraagd hoe het blockchain-systeem is ontstaan? Wat nog belangrijker is, hoe verlopen transacties tussen cryptocurrencies soepel in de blockchain? Wat is de rol van blockchain in de crypto-ruimte? Om je vragen te beantwoorden en te waarderen hoe belangrijk blockchain is voor de continuÔteit van de crypto-industrie, verscheen in 2018 een documentaire met de titel Trust Machine: The Story of Blockchain. Deze film van Alex Winter helpt het publiek een volledige uitleg te krijgen van het blockchain-netwerk, de oorsprong ervan, hoe het is ontwikkeld, de real-world toepassingen, enzovoort.

Banking on Bitcoin
Veel nieuwe concepten zijn voortgekomen uit gedecentraliseerde systemen zoals cryptobanken, Bitcoin-geldautomaten, Bitcoin Savings en de rest. Helaas zorgt de snelle groei van crypto ervoor dat veel mensen buiten de gemeenschap snel achterblijven door de huidige updates. Voor degenen die zich nog in de beginfase van het leren van Bitcoin bevinden, zou deze documentaire een optie kunnen zijn. Onder leiding van Christopher Cannucciari steekt deze 1,5 uur durende productie de draak met wereldse toepassingen en legt uit waar Bitcoin naartoe gaat.

Bitcoin: The End of Money As We Know It
Bitcoin: The End of Money As We Know It, uitgebracht in 2015, gaat over geld, cryptocurrencies en hun functies. Deze documentaire van een uur nodigt kijkers uit om meer te weten te komen over de geschiedenis van Bitcoin en hoe Bitcoin zich heeft ontwikkeld om de financiŽle sector van vandaag over te nemen. Als je je afvraagt of een gedecentraliseerde munteenheid in staat is om traditionele betaalmethodes te vervangen, vind je het antwoord in de film.

Crypto
Tot nu toe zijn er extreem weinig fictiefilms met cryptothema's. Een van de beroemdste cryptocurrency-gerelateerde afbeeldingen onder het reguliere publiek is Crypto, die in 2019 werd uitgebracht. Geregisseerd door John Stalberg Jr. en met in de hoofdrollen Beau Knapp, Alexis Bledel en Luke Hemsworth, kan deze film je een van de meest unieke thriller-ervaringen bieden. Crypto is een hardcore cryptocurrency-film die spreekt over de speculatieve kant van digitale valuta's.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met litebit.eu

Bekijk het laatste TV nieuws
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Meer nieuws
 • Sint & De Leeuw - Sinterklaas viert verjaardag bij Paul de Leeuw

  Sinterklaas viert verjaardag bij Paul de Leeuw

  5-12-2022

  Sinterklaas sluit zijn bezoek aan Nederland traditiegetrouw af bij Paul de Leeuw. De Goedheiligman stapt dit jaar niet bij De Leeuw in de bus om door Nederland te rijden, maar is na twee coronajaren weer uitgenodigd in…
  Lees verder
 • De Gevaarlijkste Wegen Van De Wereld - BN’ers trotseren voor zevende jaar gevaarlijke wegen

  BNíers trotseren voor zevende jaar gevaarlijke wegen

  4-12-2022

  IC-arts Diederik Gommers stapt in de auto bij Emma Wortelboer voor De Gevaarlijkste Wegen. In alweer het zevende seizoen van de reisshow trotseren iedere week twee bekende Nederlanders de gevaarlijkste wegen van de…
  Lees verder
 • Dit doe je als je een date night hebt met z’n tweetjes - 29-11-2022

  Dit doe je als je een date night hebt met zín tweetjes

  29-11-2022

  Als je kinderen hebt kan de aandacht voor elkaar er weleens bij inschieten. Dat is normaal, maar er moet ook spanning in de relatie blijven én het is belangrijk dat je elkaar genoeg aandacht geeft. Een date night met…
  Lees verder
 • Bekijk alle TV nieuwsberichten