Nieuwsbericht
Kosten buitenkeuken - 26-6-2022

Kosten buitenkeuken

26-6-2022 | 491 x bekeken | 0 reacties
2
Houd je van lekker koken en eten en doe je dat op warme dagen het liefst buiten? Dan is een buitenkeuken in je tuin een ideale aanschaf. Maar wat kost een buitenkeuken eigenlijk en waar moet je op letten?

Wat kost een buitenkeuken?

Er komt bij een buitenkeuken meer kijken dan alleen de aanschaf. Je moet bijvoorbeeld ook de aansluitingen regelen voor gas en/of elektra en water. Hiervoor moet je dus de benodigde kabels en leidingen aanleggen. Dit kun je vaak het beste laten doen door een vakman, maar daar betaal je natuurlijk extra geld voor.

Gemiddelde prijs buitenkeuken

Voor de buitenkeuken zelf betaal je volgens Werkspot.nl gemiddeld 250 tot 2.500 euro. Dit is vooral afhankelijk van welke materialen je kiest, hoe groot je de buitenkeuken maakt en welke voorzieningen je er allemaal in wilt. Je kunt bijvoorbeeld naast een kookplaat en aanrecht ook een barbecue, wasbak en koelkast aan je buitenkeuken toevoegen.

Vraag voor de exacte prijs van je buitenkeuken altijd één of meerdere offertes aan, zodat je een goed beeld krijgt van wat jouw droom buitenkeuken voor kost.

Als je erg handig bent, kun je er natuurlijk ook voor kiezen om de kasten en het werkblad van je buitenkeuken zelf te bouwen. Je hebt dan alleen materiaalkosten.

Bijkomende kosten buitenkeuken

Zoals gezegd ben je er niet met enkel de aanschaf of bouw van je buitenkeuken. Je moet ook zorgen voor een geschikte plek in je tuin. Hiervoor moet je misschien nog een geschikte ondergrond aanleggen en een overkapping bouwen. Die kosten zijn erg afhankelijk van hoeveel er moet gebeuren, welke materialen je kiest en wat je eventueel zelf doet.

Daarnaast wil je in de buitenkeuken gas of elektriciteit gebruiken en water voor een eventuele wasbak. Hiervoor moeten er dus kabels, leidingen en afvoerpunten worden aangelegd. Dit kost je gemiddeld ongeveer 500 tot 750 euro.

Tot slot betaal je voor de hulp van een vakman ongeveer 30 tot 60 euro per uur. Als je erg handig bent, kun je veel zelf doen, maar voor het aanleggen van water, gas en elektriciteit is een vakman toch echt aan te raden.

Buitenkeuken prijs financieren

Alles bij elkaar kost een buitenkeuken je dus als snel een paar duizend euro. Heb je voor hier niet genoeg spaargeld voor? Dan kun je de buitenkeuken financieren met overwaarde uit je hypotheek of met een persoonlijke lening.

Heb je geen overwaarde op je woning of krijg je bij de verhoging van je hypotheek te maken met bijkomende kosten zoals notaris, advies- en afsluitkosten? Dan is geld lenen met een persoonlijke lening altijd de voordeligste optie.

Zorg hierbij wel dat je niet onnodig veel rente betaalt. Op een vergelijkingssite kun je eenvoudig kredietverstrekkers vergelijken en de beste en voordeligste lening vinden voor jouw buitenkeuken. Zo betaal je nooit meer rente dan nodig en kun je het geld wat je uitspaart weer mooi gebruiken voor een etentje voor vrienden en familie in je gloednieuwe buitenkeuken.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met geld.nl

Bekijk het laatste TV nieuws
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Meer nieuws
 • We zijn er bijna - Martine van Os met senioren op vakantie in Spanje

  Martine van Os met senioren op vakantie in Spanje

  15-8-2022

  Martine van Os trekt er weer op uit met een groep gepensioneerden voor We Zijn Er Bijna! Met 24 echtparen gaat Martine op reis door Spanje. In 33 dagen worden er 13 campings aangedaan. De reis begint aan de Costa Verde…
  Lees verder
 • De perfecte laptop voor het nieuwe schooljaar - 14-8-2022

  De perfecte laptop voor het nieuwe schooljaar

  14-8-2022

  Het nieuwe schooljaar staat voor de deur! Daarom zijn brugpiepers, bovenbouwers en eerstejaarsstudenten gretig op zoek naar een nieuwe laptop. Geen leerling redt het tegenwoordig zonder dit multifunctionele apparaat.…
  Lees verder
 • Vandaag Inside - Wilfred, Johan en René terug op SBS6 na zomerstop

  Wilfred, Johan en René terug op SBS6 na zomerstop

  14-8-2022

  Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp keren na een zomerstop van bijna twee maanden terug met Vandaag Inside. Vanavond start op SBS6 het tweede seizoen van de opinieshow, die dit voorjaar 2,5 week van de…
  Lees verder
 • Bekijk alle TV nieuwsberichten