Nieuwsbericht
Hoe kies je de juiste VPN om te streamen? - 18-5-2021

18-5-2021

Hoe kies je de juiste VPN om te streamen?

332 x bekeken | 0 reacties
6
Als je veel films en series streamt, kan het handig zijn om een VPN te nemen. Dat verbreedt namelijk je opties: je kunt ook buitenlandse streamingservices gebruiken, zoals de Amerikaanse variant van Netflix. En op vakantie kun je juist Nederlandse series en films kijken die normaal gesproken geblokkeerd worden op een locatie buiten Nederland. Maar er zijn nogal veel VPN-aanbieders, dus hoe kies je de juiste?
Omdat er ontzettend veel VPN-aanbieders op de markt zijn, is het verstandig om je keuzeproces te structureren. Bedenk voor jezelf wat jouw antwoorden zijn op de volgende vragen: Waarvoor wil ik een VPN gebruiken? Wat vind ik belangrijk aan een VPN? Hoeveel mag een abonnement kosten?

VPN voor streaming
Wanneer je een VPN wilt gebruiken voor streaming, vallen er al enkele providers af. Niet met iedere VPN kun je gebruikmaken van streamingdiensten zoals Netflix en Disney+. Let dus goed op bij het uitkiezen van een VPN dat deze geschikt is voor streaming.

Dat zit als volgt: streamingdiensten betalen voor uitzendrechten per regio. Heeft Netflix bijvoorbeeld betaald voor het uitzenden van een film in de Verenigde Staten, dan kunnen we die niet ook vanuit Nederland bekijken.

Met een VPN krijg je dat wel voor elkaar. Maar omdat Netflix liever niet heeft dat je vanuit Nederland een buitenlandse versie van Netflix in kunt, probeert de streamingdienst gebruikers met een VPN te herkennen. En bij sommige VPN-providers lukt dat ze en weren ze deze gebruikers van hun diensten.

Veilig, anoniem en snel internetten
Nu je een stap verder bent in het keuzeproces, kun je gaan kijken naar wat je belangrijk vindt aan een VPN. Geef je veilig en anoniem internetten prioriteit, of is internetsnelheid voor jou belangrijker?

VPN-aanbieders verschillen hierin. Zo heeft ExpressVPN een ontzettend snelle VPN-verbinding en staan andere providers weer bekend om extra goede beveiliging. Voor het streamen van video’s is internetsnelheid natuurlijk van belang, dus let ook hierop bij het kiezen van een VPN om films te streamen.

Kosten van een VPN-abonnement
Naast de technische eigenschappen van een VPN, spelen wellicht ook de kosten een rol in jouw keuze voor een specifieke VPN. Die kosten variëren van nul tot zo’n 7 euro. Dus ook als je een kleine portemonnee hebt, is er een VPN voor jou.

VPNGids testte allerlei VPN’s en schreef over iedere aanbieder VPN reviews. Bovendien kun je filteren op verschillende aspecten, zoals ‘geschikt voor Netflix’, de prijs en de verschillende beveiligingsprotocollen. Zo maak je je keuze voor de juiste VPN nog makkelijker.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met vpngids.nl

Klik hier voor meer informatie over Hoe kies je de juiste VPN om te streamen?, of bekijk het laatste TV nieuws
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie