Nieuwsbericht
De mooiste televisieprogramma’s over auto’s - 3-6-2021

3-6-2021

De mooiste televisieprogramma’s over auto’s

211 x bekeken | 0 reacties
6
Als je een liefhebber bent van zowel de televisie als de auto dan heb je met dit artikel eigenlijk de jackpot gewonnen. Dit komt doordat we in deze blog een paar van de allerbeste televisieprogramma’s over auto’s ooit noemen. Het zou dan ook maar zo kunnen dat jij één van deze shows gaat kijken en direct inspiratie krijgt om een nieuwe auto aan te schaffen. Vergeet dan natuurlijk niet om een autoverzekering af te sluiten, want dat is wel noodzakelijk in ons land. Gelukkig kun je dit tegenwoordig eenvoudig online doen via Diks.nl, terwijl je ook gemakkelijk de onderstaande programma’s over auto’s kunt kijken op televisie

Fast N’ Loud
Fast N’ Loud is ondertussen beëindigd, maar dat betekent niet dat de aflevering van dit geweldige televisieprogramma over auto’s niet meer te zien zijn op Discovery Channel. In deze show wordt Richard Rawlings gevolgd. Rawlings is de eigenaar van Gas Monkey Garage, een bedrijf in Dallas, Texas in de Verenigde Staten dat oude en kapotte auto’s zoekt om ze vervolgens weer mooi te maken. Het doel hiervan is natuurlijk het verkopen van het voertuig met een goede winst, wat de mannen van Fast N’ Loud vaak lukt. In totaal zijn er zestien seizoenen van gemaakt en in totaal 155 afleveringen, die je dus kunt zien op Discovery Channel.

Top Gear
In een lijstje met de mooiste televisieprogramma’s over auto’s aller tijden mag Top Gear natuurlijk niet ontbreken. Je zou zelfs kunnen zeggen dat dit echt een trendsetter is en ervoor heeft gezorgd dat dergelijke shows populair werden. Dit programma richt zich op het onderzoeken en beoordelen van motorvoertuigen, waarbij de focus ligt op auto’s. Eerst werd het gepresenteerd door Jeremy Clarkson, Richard Hammond en Jason Dawe, die al na één jaar werd vervangen door James May. Ook was er nog The Stig, wat een anonieme testrijder was. Ondertussen hebben zij de show verlaten, maar Top Gear wordt nog altijd geproduceerd.

Wheeler Dealers
Net zoals Fast N’ Loud kun je ook Wheeler Dealers in Nederland op Discovery Channel. Dit programma is bovendien erg vergelijkbaar met Fast N’ Loud aangezien oude auto’s opgeknapt worden met het doel om ze met winst te verkopen. Het wordt gepresenteerd door Mike Brewer. In de eerste 13 seizoenen werd hij bijgestaan door Edd China, die de monteur van de show was. In seizoen 14 tot en met 16 nam Ant Anstead het van hem over, maar ondertussen is Marc ‘Elvis’ Priestley de monteur van Wheeler Dealers.

Chasing Classic Cars
Ook Chasing Classic Cars kun je kijken op Discovery Channel. Hierin wordt Wayne Carini van F-40 Motorsports gevolgd. Carini gaat in dit tv-programma langs mensen om klassieke auto’s uit diverse tijdperken te bekijken en mogelijk te kopen. Vervolgens wordt ook het restauratieproces gevolgd, net zoals de veiling waarop de gerepareerde auto verkocht wordt. In Chasing Classic Cars worden niet alleen de successen van Carini getoond, er zijn namelijk ook genoeg projecten die niet echt financieel succesvol waren getoond door de makers van het programma.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Diks.nl

Klik hier voor meer informatie over De mooiste televisieprogramma’s over auto’s, of bekijk het laatste TV nieuws
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie