Nieuwsbericht
De 5 leukste kerst programma's en films op televisie - 16-11-2023

De 5 leukste kerst programma's en films op televisie

16-11-2023 | 540 x bekeken | 0 reacties
6
Kerstavond is natuurlijk de avond waarop heel Nederland massaal voor de televisie zit, om vervolgens te kijken hoe Robert ten Brink, net als ieder jaar weer, geliefden bij elkaar weet te brengen die aan de andere kant van de wereld zitten. Een studio die is omgetoverd tot waar kerstdecor, voorzien van kerstbomen, kerstlichtjes en alles wat maar met kerst te maken heeft, staat centraal om ervoor te zorgen dat de mensen die hun geliefde al tijden niet hebben gezien, een kerst beleven om nooit meer te vergeten. We hebben het dan natuurlijk over ‘All You Need Is Love’. Het programma dat ieder jaar weer miljoenen kijkers weet te trekken en dus ook niet voor niets een van de best bekeken programma’s is met kerst. Omdat er daarnaast nog veel meer leuks op televisie is, hebben we een top 5 voor je samengesteld, met niet alleen leuke kerstfilms, maar dus ook leuke programma's. Dus kun jij wel wat inspiratie gebruiken? Dan ben je hier aan het juiste adres!

Voor we beginnen
Voor we daadwerkelijk beginnen met de 5 leukste programma’s en films op televisie rondom de kerst, is het eerst belangrijk nog wat andere zaken te bespreken. Omdat je natuurlijk wel wilt dat je huis er ontzettend gezellig uitziet en je het ultieme kerstgevoel wilt hebben, is het leuk je huis op tijd te versieren. Waar de een de kerstboom pas opzet op het moment dat Sinterklaas het land uit is, heeft de ander de kerstlichtjes halverwege november al buiten hangen. Natuurlijk is de keuze helemaal aan jezelf, maar maakt de kerstversiering het kijken van een echte kerstfilm of series zoals All you need is love het natuurlijk wel veel leuker. Zorg er dus voor dat je tijd en aandacht besteed aan het versieren van je huis, ook wanneer het maar een klein kerststukje is voor op tafel.

1. All You Need Is Love
We hebben dit programma hierboven al even met je besproken, maar de absolute nummer één in deze top 5, is toch echt wel All You Need Is Love. Het programma dat onlosmakelijk is verbonden met Robert ten Brink, zorgt er ieder jaar weer voor dat geliefden en families die elkaar al tijden niet hebben gezien, de kerst met elkaar kunnen doorbrengen. Waar de meeste mensen zelf problemen hebben met het verkrijgen van de juiste papieren om hun geliefden over te kunnen laten vliegen, lukt het Robert in vrijwel alle gevallen om deze mensen alsnog voor de feestdagen weer te kunnen herinneren. De kenmerkende grote bus, voorzien van allemaal kerstlichtjes, rijdt dan ook niet voor niets door het hele land.

2. Home Alone
Je hoort ze het nog zo zeggen ‘KEVIN!!!’. De bekende zin die iedereen denk ik wel kent die ooit naar Home Alone heeft gekeken. In deze iconische kerstfilm uit 1990 zien we hoe de kleine Kevin per ongeluk wordt achtergelaten terwijl zijn ouders met de rest van de familie op vakantie gaan. Wat volgt is een hilarische reeks aan gebeurtenissen, waarin Kevin moet leren om voor zichzelf te zorgen en intussen ook nog eens het huis te beschermen tegen twee onhandige inbrekers. Niet voor niets is deze film dus een absolute aanrader voor zowel jong als oud! Niet voor niets één van de beste kerstfilms van de afgelopen jaren.

3. All I Want for Christmas
All I Want for Christmas is een heerlijke feelgood film waarin twee kinderen besluiten om hun gescheiden ouders weer bij elkaar te brengen tijdens kerst. Met behulp van hun vrienden en een vleugje magie proberen ze alles op alles te zetten om hun grootste wens werkelijkheid te laten worden. Je kunt je dus wel voorstellen wat voor ontzettende leuke en soms ook ongemakkelijke situaties dit kan opleveren. Deze film zit vol met humor, liefde en magie en bevat dus eigenlijk alles wat nodig is om gezellig samen met het gezin te kunnen lachen. Hoe gezellig is het om met de kerstboom met kerstlichtjes aan onder het genot van wat lekkere warme drankjes te drinken en wat hapjes te genieten van deze leuke film.

4. The Grinch
Als we het hebben over nostalgie en eigenlijk het tegenovergestelde van All You Need Is Love, waar mensen juist enorm van kerst houden, is dit toch een film die uiteindelijk zorgt voor een ontzettend fijn kerstgevoel. Het verhaal draait om de Grinch, een knorrige en chagrijnige groene griezel die een hekel heeft aan Kerstmis. Hij besluit om het feest van de inwoners van Whoville, een vrolijke kerstvierende stad, te verpesten door hun kerstlichtjes en andere kerstversieringen en cadeaus te stelen. Maar tijdens zijn pogingen om Kerstmis te stelen, ontdekt de Grinch de ware betekenis van het feest en dat doet hem beseffen dat het eigenlijk helemaal niet goed is wat hij doet. De perfecte kerstfilm dus om de kinderen de essentie van kerst te laten inzien. Kortom, een absolute aanrader dus als je het ons vraagt.

5. The masked Singer
The Masked Singer, wie kent het niet? Ook tijdens de feestdagen is er daarom weer een feestdagenspecial, waarbij verschillende bekende Nederlanders zichzelf in een prachtig pak hijsen, waarna de jury en ook het publiek aan de hand van de verschillende hints moet zien te raden wie er nu daadwerkelijk in het pak zit. Hoe leuk is het om dit samen met de kinderen te kijken, terwijl het huis inmiddels ook is omgetoverd met allerlei verschillende kerstdecoratie en kerstlichtjes. Niet voor niets is dit programma al jaren enorm populair en is er dus naast de reguliere uitzendingen, ook een speciale kerstspecial die je kunt kijken. Heb je Videoland? Dan kun je natuurlijk ook de specials van voorgaande jaren terugzien. Zo heb je alvast een idee wat je te wachten staat.

Plezier voor het hele gezin
De feestdagen en dan vooral kerst, staan natuurlijk volledig in het teken van gezelligheid en samenzijn. Hoe leuk is het dan om samen met je gezin te kijken naar een van de vele leuke films of programma’s die er gedurende deze dagen op de televisie zijn. Uiteraard beginnen we op kerstavond met All You Need Is Love en kunnen jullie de eerste kerstdag na het ontbijt beginnen aan de eerste Home Alone film, waarin Kevin zijn best doet om de inbrekers buiten de deur te houden. Zoals je kunt zien is er dus meer dan genoeg te beleven, ook wanneer je de nodige familieverplichtingen hebt.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met kerstverlichtingbuiten.com

Bekijk het laatste TV nieuws
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Meer nieuws
 • Born Winners - Oud-topsporters in nieuw programma Born Winners

  Oud-topsporters in nieuw programma Born Winners

  30-11-2023

  AVROTROS komt met een nieuw programma. Oud-topsporters gaan de strijd met elkaar aan. Ze gaan verschillende sportactiviteiten doen. Van kano-polo tot een biatlon. Maar dat is niet het enige. De topsporters zitten in een...
  Lees verder
 • Sint & De Leeuw - Sint & De Leeuw is weer terug

  Sint & De Leeuw is weer terug

  30-11-2023

  Ook dit jaar zal Paul de Leeuw traditiegetrouw Sinterklaas ontvangen op Pakjesavond. Maar wat gaan de 61-jarige presentator en de Sint dit jaar dan doen op pakjesavond? Er is zoals altijd tijd voor nostalgische...
  Lees verder
 • This is Gonna Be Great - BNNVARA met nieuwe Europese comedyserie

  BNNVARA met nieuwe Europese comedyserie

  30-11-2023

  BNNVARA heeft in samenwerking met productiemaatschappij Big Blue, het Duitse ZDFneo en Belgische VTR een programma geproduceerd. This is gonna be great is een Europese comedyserie dat zich voornamelijk afspeelt in...
  Lees verder
 • Bekijk alle TV nieuwsberichten