Iedereen zal de geur van een
barbecue herkennen wanneer je over straat loopt. De geur van kolen, verse maaltijden en het geroezemoes van stemmen in de tuin. Barbecueën heeft iets gezelligs, sociaals. Niet zo gek dus dat er in de zomer vaak en veel gebarbecued wordt.
BBQ op houtskool of op gas?Barbecueën is op verschillende manieren mogelijk. De meest bekende manier is barbecueën op een houtskoolbarbecue. Maar dat is niet de enige manier. Een gas BBQ zie je tegenwoordig ook steeds vaker. Bij deze
barbecue wordt de BBQ opgestookt door middel van een gasfles welke je aan kan sluiten op de BBQ. Ben je niet zo’n fan van houtskool of gas? Dan is een elektrische BBQ een goede optie! Deze werkt op stroom, lekker praktisch.
De Komado BBQ voor de echte barbecuefanaatVoor de echte barbecuefanaten is een Kamado BBQ hetgeen waarvan hun hart sneller gaat kloppen. Een Kamado BBQ is gemaakt van keramiek en is hierdoor ook enorm geschikt voor slowcooking. Een stuk vlees kan jij urenlang op dezelfde temperatuur houden bij een Kamado.
Rookoven voor extra smaak en geurbelevingDaarnaast is een rookoven ook een waardevolle toevoeging voor de BBQ liefhebber. Deze wordt opgestookt met hout in een apart gedeelte van de
barbecue, de rook komt langs het vlees en geeft zo het vlees een heerlijke rooksmaak. Het vergt wat oefening, maar dan heb je ook zeker wat! Wel de smaak maar iets meer gemak? Dan is een pellet BBQ een goede optie.
BBQ kopen? Start met vergelijkenWil je ook een BBQ kopen? Start dan met vergelijken op Knibble. Knibble vergelijkt een uitgebreid assortiment BBQ's van Kamado tot skottelbraai. En biedt ook inzicht in een ruim aanbod van unieke BBQ's zoals buitenkeukens, smart BBQ’s en tafel BBQ’s.
Bekijk het laatste
TV nieuws