Uitzending
EenVandaag - 9-11-2011

9-11-2011

EenVandaag

1640 x bekeken | 0 reacties
5
Zorgpremie 2012 fors omhoog
De zorgpremies gaan in 2012 opnieuw fors omhoog. Nederlanders gaan zo'n tien procent meer betalen voor hun zorgverzekering. De extra kosten kunnen oplopen van enkele tientjes tot meer dan honderd euro per jaar. Dat blijkt nu de meeste zorgverzekeraars hun nieuwe premies bekendmaken. EenVandaag spreekt zorgverzekeringssite Independer en het Nationaal Instituut Budgetvoorlichting (Nibud).

Probleemwijken hard getroffen door bezuinigingen
Pas op met harde bezuinigingen op achterstandswijken. Met die noodkreet komen jongerenwerkers en lokale politici in de probleemwijken. En dat is ook de boodschap die oud-VVD-minister en lid van de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid Pieter Winsemius heeft voor de landelijke en lokale politiek.

Freddie Mercury: de definitieve biografie
Hij werd geboren als Farrokh Bulsara, scoorde samen met zijn band de hits Bohemian Rhapsody, I Want To Break Free en We Are The Champions, kwam openlijk uit voor zijn biseksualiteit en overleed bijna twintig jaar geleden aan aids: Freddie Mercury. Deze week komt dé biografie over de Queen-zanger van journaliste Lesley-Ann Jones uit.

FAS: Beschadigd door moeders alcoholgebruik
Volgens schattingen zou het vaker voorkomen dan het downsyndroom en het open ruggetje bij elkaar: Het Foetaal Alcohol Syndroom. Kinderen met FAS zijn geestelijk en lichamelijk 'anders' doordat hun moeders alcohol dronken tijdens de zwangerschap. Ze hebben een smalle bovenlip, ogen die ver uit elkaar staan. Een kleine kin. Ook geestelijk zijn de kinderen ernstig beperkt. EenVandaag liep mee op de FAS-poli in Winschoten bij Dr Kohl en bij zorgboerderij De Vlinderboom, een van de weinige opvangplekken in Nederland voor kinderen met FAS.

Deze uitzending van het programma EenVandaag is uitgezonden op woensdag 9 november door de AVRO en de TROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie