Uitzending
EenVandaag - 8-12-2008

8-12-2008

EenVandaag

916 x bekeken | 0 reacties
4
Klokkenluider Bos claimt miljoenen
Klokkenluider Ad Bos claimt 10,5 miljoen euro schadevergoeding van de Staat. Dit heeft hij maandag bij monde van zijn advocaat Cees Korvinus bekendgemaakt. Vrijdag eindigde de strafzaak tegen Bos bij het gerechtshof in Den Haag in niet-ontvankelijkheid van het Openbaar Ministerie. Bos werd in het kader van de bouwfraudezaak verdacht van omkoping. Bos is door de bouwfraudezaak brodeloos geworden en geniet al jaren geen inkomen meer. Een gesprek met Ad Bos en zijn vrouw Joke.

Amsterdam schoont centrum op
De rosse buurt in Amsterdam gaat compleet veranderen. De helft van de ramen en coffeeshops op de Wallen wordt gesloten. Dat maakte de gemeente Amsterdam vandaag bekend. Vorig jaar waren er nog 400 ramen, dat worden er 200. De peeskamers zijn nu verspreid over het centrum maar worden geconcentreerd in 2 gebieden. Zo denkt Amsterdam de vrouwenhandel en andere criminaliteit tegen te gaan. Ondernemers op de Wallen vrezen voor de toekomst van hun bedrijf.

EénVandaag Index: De Olie
De afgelopen maand is de olieprijs bijna gehalveerd tot onder de 50 dollar per vat. Moeten alleen de olie-producerende landen de broekriem aanhalen of heeft het ook gevolgen voor Nederland? En waarom doet het aandeel Shell het dan zo goed in onze EénVandaag Index? Advies voor ons mandje van Rembrandt Koppelaar van Peak Oil Nederland.

Nieuwe fregatten tegen piraten
Voor de kust van Somalië wordt het één na het andere koopvaardijschip gekaapt door Somalische piraten. NAVO-schepen die in het gebied patrouilleren kunnen vrijwel niets doen tegen de kleine scheepjes van de piraten. Om beter voorbereid te zijn op dit soort acties bouwt Nederland nieuwe schepen met aan boord snelle interceptiebootjes. Met een nieuw type radar en sensoren kunnen hoog- en laagvliegende luchtdoelen, snelle bootjes, periscopen, mijnen en zelfs zwemmers op vele kilometers gedetecteerd en gevolgd worden.

Presentatie: Pieter Jan Hagens.

Deze uitzending van het programma EenVandaag is uitgezonden op maandag 8 december door de AVRO en de TROS. Te gast was Ad Bos. De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie