Uitzending
EenVandaag - 6-6-2007

6-6-2007

EenVandaag

1014 x bekeken | 0 reacties
6
VVD-achterban wil naar rechts
Een grote meerderheid van de VVD-stemmers vindt dat de VVD een ruk naar rechts moet maken. Driekwart van de achterban is het ook eens met de uitspraak van Rita Verdonk dat Mark Rutte 'niet echt rechts is'. Dat blijkt uit een onderzoek onder het EénVandaag Opiniepanel, dat vanavond wordt gepresenteerd in de uitzending en op de website van EénVandaag.

Gert-Jan Dröge overleden
Acteur, schrijver maar bovenal presentator van het satirische Glamourland: een korte omschrijving van Gert-Jan Dröge (64), die gisteren overleed. Hij werd getroffen door longkanker en stierf na een kort ziekbed. Tv-minnend Nederland heeft geschokt gereageerd: niemand scheen echt te weten hoe ziek hij was. Zelfs bekenden van Dröge, Jan des Bouvrie en Henk van der Meijden, niet. Vanavond halen zij in EénVandaag herinneringen op aan deze markante societykoning.

Israël schendt verdrag
Geslagen, opgesloten, met sigarettenas bestrooid en met traangas bespoten: het overkwam twee Palestijnse jongens. Ziad Mahfuth (16) en Shehada Salah (15) werden door Israël onterecht veroordeeld voor het gooien van stenen en molotovcocktails. Ondanks dat Israël het Verdrag voor de Rechten van het Kind heeft geratificeerd, schendt het deze door kinderen onevenredig en onterecht te straffen. Ziad en Shehada hebben hun vrijheid inmiddels terug en zijn deze week in Nederland. Ze delen hun ervaringen met hun leeftijdgenootjes.

Zwarte Madonna afgebroken
Vandaag gaat de sloophamer in de Haagse jaren '80 flat De Zwarte Madonna, na een jarenlange juridische strijd met de huurders. De laatste twaalf huurders zijn inmiddels uitgekocht. Op de vrijgekomen plek zullen drie nieuwe torens gebouwd worden. Een voor het Ministerie van Binnenlandse Zaken, een voor het Ministerie van Justitie en een voor appartementen en voorzieningen. Wethouder Marnix Norder (Bouwen en Wonen, Den Haag), zal vandaag het startsein geven voor de herontwikkeling van het Wijnhavenkwartier. EénVandaag is erbij.

Presentatie: Ferdinand Fransen

Deze uitzending van het programma EenVandaag is uitgezonden op woensdag 6 juni door de AVRO en de TROS. Te gast waren Jan des Bouvrie en Henk van der Meijden. De presentatie was in handen van Ferdinand Fransen.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie