Uitzending
EenVandaag - 6-8-2018

6-8-2018

EenVandaag

558 x bekeken | 0 reacties
7
Instituut Verantwoord Medicijngebruik: 'Niet vaccineren, korten op kinderbijslag'
Ouders die hun kind niet willen vaccineren, moeten gekort kunnen worden op hun kinderbijslag. Dat stelt Ruud Coolen-Van Brakel, voorzitter van het Instituut voor Verantwoord Medicijngebruik (IVM) in EenVandaag. 'Het niet laten inenten van kinderen, moet consequenties hebben. Als korten werkt, moeten we dat doen.'

Waarom lekte beveiliger Faris K
geheime informatie over Geert Wilders? Aan wie en met welk doel heeft een agent van de Dienst Bewaken Beveiligen (DBB) vertrouwelijke informatie doorgegeven over de beveiliging van PVV-leider Geert Wilders? En is de politicus daardoor in gevaar geweest? Deze vragen staan centraal in de rechtszaak tegen Faris K. Hij zou vertrouwelijke informatie hebben doorgespeeld aan criminelen, maar volgens de officier van justitie is daar, ondanks maandenlang afluisteren van zijn telefoon en observaties, niets van gebleken.

'Wybren Van Haga is loyaal naar de VVD, maar het ging vandaag bijna mis'
De rel rondom VVD-Kamerlid Wybren van Haga blijft maar voortduren. Volgens HP/DeTijd is van Haga door de VVD-fractie onder curatele gesteld en mag hij niet meer praten met de media. Ook zou hij zijn ernstig zieke vrouw niet mogen bijstaan in de Tweede Kamer, omdat hij daar verwacht werd. "Van Haga was woest vandaag. Hij is een oud-commando en daarmee erg loyaal naar de partij, maar het ging vandaag bijna mis", aldus politiek verslaggever Marc Belinfante.

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Jojanneke van den Berge en Jaap Jongbloed. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op maandag 6 augustus door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie