Uitzending
EenVandaag - 4-8-2010

4-8-2010

EenVandaag

1231 x bekeken | 0 reacties
6
Lukt het Ivo Opstelten?
VVD-voorzitter Ivo Opstelten wordt naar alle waarschijnlijkheid de vijfde informateur in dit formatieproces. Na Uri Rosenthal (VVD), Herman Tjeenk Willink (PvdA) en Jacques Wallage (PvdA) en Ruud Lubbers (CDA).

Debat over onderzoek Lubbers naar minderheidskabinet
De Tweede Kamer debatteert vanmiddag over het onderzoek naar het mogelijke minderheidskabinet van PVV, CDA en VVD. Valt de uitkomst van dat onderzoek niet buiten de opdracht van de informateur? Informateur Ruud Lubbers legt vanmiddag verantwoording af. In EenVandaag een analyse van het debat en uitleg over de mogelijke conclusies van politiek commentator Kees Boonman.

Homo-voorlichting op allochtone festivals
Homo’s en jonge allochtonen, vaak geen gelukkige combinatie. Maar wat nu als je jonge allochtoon bent én homo? Om aandacht te vragen voor homoseksualiteit onder allochtone jongeren heeft het COC onlangs speciale teams opgericht die deze zomer op multicuturele festivals jongeren opzoeken.

Boerkaverbod in opmars
De boerka in de ban. Steeds meer Europese landen willen de alles verhullende sluier verbieden. In Frankrijk en België is het boerkaverbod al aangenomen door de parlementen en ook Spanje wil de boerka en de nikab uit het straatbeeld verbannen. In Nederland pleitte Wilders al jaren geleden voor een boerkaverbod.

Deze uitzending van het programma EenVandaag is uitgezonden op woensdag 4 augustus door de AVRO en de TROS. Te gast was Kees Boonman.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Meer nieuws
  • EenVandaag - Rutte vs. Wilders terugkijken

    Rutte vs. Wilders terugkijken

    14-3-2017

    Lukt het Ivo Opstelten? VVD-voorzitter Ivo Opstelten wordt naar alle waarschijnlijkheid de vijfde informateur in dit formatieproces. Na Uri Rosenthal (VVD), Herman Tjeenk Willink (PvdA) en Jacques Wallage (PvdA) en…
    Lees verder
  • Bekijk alle TV nieuwsberichten