Uitzending
EenVandaag - 30-5-2008

30-5-2008

EenVandaag

876 x bekeken | 0 reacties
6
BelgiŽ is overlast Nederlandse drugsrunners zat
De burgemeesters van de Belgische gemeenten Lanaken en Voeren zijn het liberale Nederlandse drugsbeleid zat. De coffeeshops in Maastricht hebben een magneetwerking op de hele regio, met alle gevolgen van dien. Roekeloze drugsrunners, illegale wietplantages en grootscheepse handel in harddrugs. Om de overlast in Maastricht aan te pakken, wil burgemeester Leers de coffeeshops verplaatsen richting de Belgische grens. Maar dat zien zijn Belgische collega's totaal niet zitten. 'Leers wil de overlast naar ons verplaatsen en dat is onaanvaardbaar', aldus de burgemeester van Lanaken.

Zorginstellingen luiden noodklok
Bureaucratie in de zorg, het wordt volgens de zorgverleners steeds erger. Volgens 25 zorginstellingen kan het zo niet langer. Zij hebben de handen ineengeslagen en hebben een dvd gemaakt met drie korte filmpjes waarin ze laten zien wat er nu fout gaat. Alle Tweede Kamerleden krijgen deze dvd en de filmpjes zijn ook via internet te bekijken. Een gesprek met de makers.

Presentatie: Wouter Kurpershoek.

Deze uitzending van het programma EenVandaag is uitgezonden op vrijdag 30 mei door de AVRO en de TROS. De presentatie was in handen van Wouter Kurpershoek.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie