De harde onderlinge strijd tussen Turken in Nederland‘We worden monddood gemaakt, geïntimideerd, bespot en bedreigd. De situatie is bijna onhoudbaar.’ Aan het woord is de directeur van het Platform ZijN.
De vissers klagen steen en been, terecht?Terwijl Greenpeace deze week met grote Nederlandse vistrawlers heeft afgesproken om de visserij rond de Noord- en Zuidpool te beperken is er voor onze eigen Noordzee een rel om de bijvangst.
Heilpraktiker: hoeveel waarde heeft zo'n titel?De omstreden natuurgenezer Klaus Ross, die in het Duitse Bracht vooral Nederlandse kankerpatiënten behandelde met glucoseblokkers, had de officiële Duitse titel 'Heilpraktiker'. Maar hoeveel waarde moeten we aan zo’n titel hechten?
Documentaire over topchef René RedzepiDe wereldberoemde chef-kok René Redzepi was in Nederland voor de première van een nieuwe documentaire over zijn werk: Ants on a shrimp. Redzepi is de sterrenkok van het in Kopenhagen gevestigde Noma, dat vier keer uitgeroepen werd tot beste restaurant van de wereld.
De presentatie was in handen van
Bas van Werven,
Pieter Jan Hagens en
Suzanne Bosman. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op zaterdag 3 september door AVROTROS.