Uitzending
EenVandaag - 3-5-2007

3-5-2007

EenVandaag

1099 x bekeken | 0 reacties
6
Terugblik op Fortuyn
Deze week is het niet alleen vijf jaar geleden dat Pim Fortuyn werd vermoord, vrijdag sluit ook het Haagse partijkantoor van de Lijst Pim Fortuyn (LPF). Tijd voor een terugblik op vijf turbulente jaren met de hoofdrolspelers uit die periode. EťnVandaag spreekt onder meer met Ferry Hoogendijk, Gerard van As en Mat Herben.

Dag van de Persvrijheid
Donderdag 3 mei is de Internationale Dag van de Persvrijheid. In Nederland discussiŽren prominente journalisten over bronbescherming maar extra aandacht is er dit jaar voor de situatie in Birma. Persvrijheid is daar niet aanwezig en maar liefst 124 journalisten zitten gevangen. Een televisiestation in Noorwegen maakt programma's voor de bevolking van Birma en zendt deze via de satelliet uit.

In viaggio con Anne Frank
In viaggio con Anne Frank (Op reis met Anne Frank) heet de documentaire van de Italianen Roberto Malini en Dario Picciau, die zaterdag voor het eerst op de Italiaanse televisie wordt vertoond. De film gaat over het leven van Anne Frank nadat haar familie was opgepakt in Nederland. In IsraŽl spraken ze daarover onder meer met Annes vriendin Hanneli Pick-Goslar.

Presentatie: Karel van de Graaf.

Deze uitzending van het programma EenVandaag is uitgezonden op donderdag 3 mei door de AVRO en de TROS. Te gast waren Ferry Hoogendijk, Mat Herben en Gerard van As. De presentatie was in handen van Karel van de Graaf.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie