Uitzending
EenVandaag - 29-9-2010

29-9-2010

EenVandaag

889 x bekeken | 0 reacties
6
Interview Ab Klink
Hij was een week lang de meest besproken man binnen het CDA, Ab Klink, demissionair-minister en samen met Maxime Verhagen onderhandelaar voor het CDA. De samenwerking met de PVV was voor hem een brug te ver, en hij stapte op als onderhandelaar, en later zelfs uit de CDA-fractie.

Fracties overleggen over regeerakkoord
De CDA-fractie vergadert woensdagmiddag in het Hilton Hotel in Den Haag over het regeer- en het gedoogakkoord waarover de onderhandelaars van VVD, PVV en CDA het dinsdagavond eens zijn geworden. Het laatste nieuws uit Den Haag en een gesprek met politiek commentator Kees Boonman.

Vaticaan voor de rechter
Stichting Mea Culpa, die meer dan 600 slachtoffers van seksueel misbruik binnen de katholieke kerk vertegenwoordigd, roept de paus ter verantwoording. Advocaat Bob van der Goen die de stichting bijstaat wil het Vaticaan voor de rechter slepen.

Opvallende machtsstrijd binnen schaakbond
Schaken is de tweede sport ter wereld... maar spelers overal te wereld zitten in hun maag met hun bondsvoorzitter, een dictatoriale president met rare trekjes. Er is een kans dat de schaakbond FIDE binnenkort een nieuwe voorzitter krijgt, maar de omstreden voorzitter Kirsan Iljoemzjinov doet er alles aan om in functie te blijven.

Presentatie: Bas van Werven, Pieter Jan Hagens.

Deze uitzending van het programma EenVandaag is uitgezonden op woensdag 29 september door de AVRO en de TROS. Te gast waren Ab Klink, Kees Boonman en Bob van der Goen. De presentatie was in handen van Bas van Werven en Pieter Jan Hagens.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie