Uitzending
EenVandaag - 29-4-2008

29-4-2008

EenVandaag

1572 x bekeken | 0 reacties
6
Laatste onwikkelingen incestdrama
Oostenrijk is in shock. Een dag na de ontdekking van het incestdrama worden de bizarre details van de 'Kerker van Amstetten' bekend. De politie heeft nog veel vragen, ondanks de volledige bekentenis van verdachte Josef Fritzl. Hoe kon hij drie weken op vakantie zonder dat zijn dochter en drie kleinkinderen verhongerden? Had hij hulp? En hoe kon hij het 24 jaar verborgen houden? De laatste onwikkelingen vanuit Oostenrijk met AD-correspondent Arjan Paans.

Veel geisers en verwarmingsketels levensgevaarlijk
800.000 geisers en verwarmingsketels deugen niet en zijn in potentie levensgevaarlijk. Dit blijkt uit een onderzoek van TNO in opdracht van het ministerie van VROM. Het gevaar bestaat dat deze installaties het zeer giftige koolmonoxidegas produceren. Energiebedrijf Eneco heeft 170.000 van deze 'verouderde' gasinstallaties in de verhuur. Direct vernieuwen kan niet volgens het bedrijf. In plaats daarvan plaatst zij nu 170.000 koolmonoxide-melders naast de geiser. Een lapmiddel, volgens deskundigen.

Van Iraaks student tot Hollywoodster
Het verhaal van Lewis Alsamari is even absurd als bijzonder. Op zijn 18e wordt hij ingelijfd bij het Iraakse leger. Als ze merken dat hij Engels spreekt, wordt hij geselecteerd voor het geheime elitekorps van Saddam Hoessein. Lewis ziet dit absoluut niet zitten en vlucht met gevaar voor eigen leven het land uit. Hij belandt in Engeland, maar door zijn vlucht komt zijn familie in de beruchte Abu Graib gevangenis terecht. Hij heeft geld nodig, heel veel geld, om ze weer vrij te krijgen. Het verhaal over de afloop hiervan en zijn weg naar Hollywood; hij speelde een hoofdrol in de film United 93 en werkt momenteel samen met Matt Damon aan de film The Green Zone, over de oorlog in Irak.

Speelbossen en scharrelkinderen
Kinderen moeten volgens deskundigen weg achter de computer en de natuur in. Opgroeiend tussen asfalt en beton spelen kinderen te weinig buiten. Met ADHD en overgewicht tot gevolg. Het Min

Presentatie: Pieter Jan Hagens.

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op dinsdag 29 april door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie