Uitzending
EenVandaag - 26-3-2024

26-3-2024

EenVandaag

338 x bekeken | 0 reacties
6
Waarom Egypte het vredesakkoord met IsraŽl ondanks dreigement niet snel opzegt
Als IsraŽl het grondoffensief in Rafah doorzet, zegt Egypte het vredesakkoord met IsraŽl op. Daar wordt in elk geval mee gedreigd in de media. Vandaag is het 45 jaar geleden dat de twee landen hun handtekening zetten onder dat akkoord.

Rechters doen verschillende uitspraken over bescherming van derdelanders in Nederland
De ene vluchteling uit OekraÔne zonder de OekraÔense nationaliteit, een zogeheten derdelander, moet Nederland verlaten, terwijl de ander van de rechter tůch mag blijven. Hoe zit dat? "Het is zelfs voor juristen verwarrend."

Kiezers formerende partijen oneens over financiŽn, NSC weet verloren stemmers niet terug te halen in nieuwe zetelpeiling
Stemmers van onderhandelende partijen zijn het, net als hun partijleiders, oneens over de vraag wat 'hun' kabinet straks mag uitgeven. De meeste PVV-kiezers willen vooral geld uitgeven, VVD- en NSC-kiezers zijn voor de hand op de knip.

Veel leraren maken hun eigen lesmateriaal
Steeds meer docenten zetten lesmateriaal voor een groot deel zelf in elkaar, soms met behulp van ChatGPT. Waarom gebruiken ze niet het lesmateriaal dat ze wordt aangereikt? "Bij sommige vakken zijn de lesmethodes zů slecht dat leraren zelf opstaan."

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Rik van de Westelaken en Roos Moggrť. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op dinsdag 26 maart door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie