Uitzending
EenVandaag - 25-9-2008

25-9-2008

EenVandaag

1230 x bekeken | 0 reacties
6
Crisis beÔnvloedt verkiezingscampagne
Presidentskandidaat John McCain schort zijn campagne op vanwege de 'historische' financiŽle crisis in de Verenigde Staten. Barack Obama wil echter niet zo ver gaan en wil gewoon het eerste tv-debat met McCain aan gaan deze week. Welke invloed begint de financiŽle crisis te krijgen op de campagne? En wie heeft er voordeel bij deze onrust? Amerika-kenner Maarten van Rossum laat zijn licht schijnen over deze nu al historische verkiezingscampagne.

Nederland verslaafd aan gasgelden
Nederland is verslaafd aan aardgasgelden, zo stellen steeds meer deskundigen. Niets aan de hand, ware het niet dat het gas binnen 20 jaar op dreigt te raken. Het wordt tijd om af te kicken van de jaarlijkse miljardeninjectie in de Nederlandse economie. Stop het in een fonds zegt onder andere de Nederlandse Bank; dan blijf je er veel langer profijt van trekken. Maar Den Haag kiest voor investeren en aflossen van de staatsschuld. Is dat wel zo rendabel? In EťnVandaag de antwoorden op een rij met econoom Flip de Kam en minister Maria van der Hoeven.

Hoe gaat het in de Amstersdamse Diamantbuurt?
Vandaag is de pro-forma zitting in de rechtszaak tegen de jeugdbende in de Amsterdamse Diamantenbuurt. Drie jongens staan terecht. Een van hen is de hoofdverdachte Omar el H., een van de vele Marokkaanse jongeren in de buurt. Een portret van de Diamantbuurt, haar bewoners en de jongens van de straat. Wie waren de jongens in de opgerolde jeugdbende en hoe hebben de bewoners de draad weer opgepakt?

Onderzoek: Dierendag 2008
Wat geeft u uit aan uw huisdier? En doet u iets speciaals met dierendag? EťnVandaag houdt samen met het NIBUD (Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting) een speciaal onderzoek over huisdieren. Ook als u geen huisdier heeft kunt u meedoen.

Presentatie: Margriet Vroomans.

Deze uitzending van het programma EenVandaag is uitgezonden op donderdag 25 september door de AVRO en de TROS. Te gast waren Maria van der Hoeven en Flip de Kam. De presentatie was in handen van Margriet Vroomans.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Meer nieuws
 • EenVandaag - Rik van de Westelaken verslaat 25ste editie Canal Parade

  Rik van de Westelaken verslaat 25ste editie Canal Parade

  6-8-2022

  De grachten van Amsterdam zijn vandaag het decor van de Canal Parade en presentator Rik van de Westelaken doet daar de hele dag verslag van op NPO 1. Samen met schrijver Splinter Chabot doet Rik vanaf een boot langs de…
  Lees verder
 • EenVandaag - Rutte vs. Wilders terugkijken

  Rutte vs. Wilders terugkijken

  14-3-2017

  VVD-lijsttrekker Mark Rutte en PVV-leider Geert Wilders stonden maandagavond voor de eerste keer deze campagne lijnrecht tegenover elkaar tijdens een tv-debat. Onder leiding van Pieter Jan Hagens debatteerden Rutte en…
  Lees verder
 • Bekijk alle TV nieuwsberichten