Uitzending
EenVandaag - 24-5-2012

24-5-2012

EenVandaag

697 x bekeken | 0 reacties
7
Philip Morris lobbyt agressief bij politiek
Tabaksfabrikant Philip Morris wil dat de lokale politiek in Bergen op Zoom haar argumenten overneemt en actief gaat lobbyen in Den Haag om de verhoging van accijnzen op tabak tegen te gaan. De fabrikant heeft voor het gemak alvast een brief opgesteld en vraagt gemeenteraadsleden deze op persoonlijke titel naar bevriende Tweede Kamerleden te sturen. Alle fracties in de gemeenteraad van Bergen op Zoom kregen deze brief om ze aan te sporen de poltiek ervan te overtuigen 'de scherpe kantjes' van het Kunduz-akkoord te halen.

Grieken in Nederland willen stemmen
Op 17 juni gaan de Grieken naar de stembus, maar voor Grieken in het buitenland is niet geregeld om hun stem uit te kunnen brengen. In Nederland wonende Grieken zijn druk doende een vliegtuig te charteren zodat Nederlandse Grieken toch kunnen stemmen. Hoe belangrijk vinden ze dat en waar gaat hun stem naartoe?

Gaat het Joan lukken?
Vanavond is het zover. In Azerbeidzjan zal Joan Franka ons land vertegenwoordigen op de 2e halve finale van het Eurovisie Songfestival. En het is te hopen dat ze een plekje in de finale van zaterdag weet te bemachtigen, iets dat ons land sinds 2005 niet meer is gelukt.

Protest daklozenopvang: burgers steeds weerbaarder
Elke keer als er ergens een verslavings- of daklozenopvang komt, leidt dat tot onrust bij omwonenden. En die omwonenden organiseren zich steeds beter. Ze maken gebruik van hun eigen professionaliteit en zijn vaak geduchte tegenstanders van ambtenaren en wethouders.

Deze uitzending van het programma EenVandaag is uitgezonden op donderdag 24 mei door de AVRO en de TROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie