Uitzending
EenVandaag - 23-10-2014

23-10-2014

EenVandaag

799 x bekeken | 0 reacties
7
Aanslag Canada: ook dreiging Nederland?
De man die gisteren in Canada voor een overheidsgebouw een militair doodschoot, is de tot de Islam bekeerde Canadees Michael Zehaf-Bibeau. De aanslag was de tweede in minder dan drie dagen tijd. Maandag werd, ook in Ottawa, een 53-jarige militair doodgereden door een geradicaliseerde moslim. Is de dreiging van eenlingen reŽler dan van terreurorganisaties?

Anton Geesink 50 jaar geleden Olympisch kampioen
Utrecht eert vandaag zín beroemdste inwoner: judoka Anton Geesink. Het is precies vijftig jaar geleden dat Geesink de gouden medaille won in Tokio. Hij dompelde heel Japan in rouw, maar zette de judosport internationaal op de kaart.

Hulpgoederen Haiyan-slachtoffers nooit aangekomen
Bijna een jaar nadat tyfoon Haiyan duizenden slachtoffers maakte, zijn tonnen aan eten, kleding en huishoudelijke spullen nooit aangekomen. 600 kuub aan hulpgoederen staan nog altijd vast in de havens van de Filipijnen. Bureaucratie, corruptie en lokale wetten frustreren volgens particuliere organisaties de doorvoer.

De presentatie was in handen van Bas van Werven, Pieter Jan Hagens en Suzanne Bosman. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op donderdag 23 oktober door de AVRO en de TROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie