Uitzending
EenVandaag - 22-10-2010

22-10-2010

EenVandaag

978 x bekeken | 0 reacties
6
Rechtbank gewraakt in proces Wilders
Op de laatste zittingsdag nam de zaak tegen PVV-politicus een opvallende wending. Wilders' advocaat Bram Moszkowicz heeft de rechtbank met succes gewraakt en wil dat een andere rechtbank de zaak overneemt. Advocaat Moszkowicz wilde getuige Hans Jansen naar aanleiding van een item op Pownews opnieuw horen, maar kreeg hier geen toestemming voor van de rechtbank. De voorzitter van de wrakingskamer vond echter dat de rechters de afwijzing van dit verzoek niet voldoende hadden gemotiveerd en besloot tot wraking. De rechtszaak zal nu opnieuw moeten worden gehouden. EenVandaag spreekt met Hans Jansen over hoe deze beïnvloeding zou hebben plaatsgevonden.

Zaken doen met Suriname
Sinds augustus heeft Suriname een president die hoofdverdachte is in een vijftienvoudige moordzaak en veroordeeld is voor drugshandel: Desi Bouterse. De ex-dictator wil dat Suriname een belangrijke rol in de wereld gaat spelen en een ‘waardige status in de wereldpolitiek krijgt.’

Al 35 jaar in de ban van de ring
Anneke Schat maakt al 35 jaar de televizierring. Tot 1990 ontwierp ze de ring speciaal gericht op de persoon van de winnaar. Piet Römer kreeg de ring drie keer, de laatste keer voor Baantjer in 1997 en is de eigenaar van de ‘Spektakeltreden’. Ook bezoekt EenVandaag Andre Van Duin, de eerste winnaar voor wie Anneke Schat een ring ontwierp.

Deze uitzending van het programma EenVandaag is uitgezonden op vrijdag 22 oktober door de AVRO en de TROS. Te gast waren André van Duin en Hans Jansen.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie