Uitzending
EenVandaag - 22-11-2012

22-11-2012

EenVandaag

1017 x bekeken | 0 reacties
5
'Bezuiniging grote klap voor gevangeniswezen'
Een forse bezuinigingsronde deelt het justitie-apparaat gevoelige klappen uit. Uit vertrouwelijke plannen blijkt dat 11 van de 29 gevangenissen gaan sluiten. Hierdoor staan niet alleen zo’n 700 banen op het spel, ook gaan er in de toekomst meerdere gedetineerden op één cel en wordt er vaker gebruik gemaakt van de enkelband.

Ministerie van Landbouw verdwenen
Het was ooit de trots van agrarisch Nederland: het ministerie van Landbouw. In de jaren vijftig was het ministerie de motor achter de productiegroei van de Nederlandse landbouw. Het departement zorgde er uiteindelijk voor dat Nederland de tweede landbouwexporteur ter wereld werd en dat de Nederlandse koeien de meeste melk ter wereld geven. Dat ministerie is nu verdwenen. Het is volledig opgegaan in het bestaande ministerie van Economische Zaken.

De spijkerbroek is hot
Hij is in ieders kledingkast wel te vinden: de blue jeans. Dit kledingstuk is al enkele honderden jaren oud. Alleen al in Amsterdam zorgen de jeansproducenten voor een omzet van 4 miljard op jaarbasis, veel Nederlandse ontwerpers en een speciale jeans mode opleiding: de spijkerbroek is hot.

Serious Gaming in de zorg
Gaming in de zorg, het is geen voor de hand liggende combinatie. Toch zijn de ‘serious games’ populairder dan ooit in de medische sector. Zo worden in Amerika al games als medicijn voorgeschreven.

Deze uitzending van het programma EenVandaag is uitgezonden op donderdag 22 november door de AVRO en de TROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie