Uitzending
EenVandaag - 21-1-2009

21-1-2009

EenVandaag

1220 x bekeken | 0 reacties
4
Het échte verhaal Von Stauffenberg
Morgen gaat de film Valkyrie in première: Tom Cruise in een heldenrol van de man die in 1944 een aanslag pleegt op Hitler. Critici en nabestaanden vinden de Hollywood-film vertekend en onjuist. De aanslag was volgens hen geen Impulsieve eenmansdaad, maar maakte het juist onderdeel uit van een jarenlang, breed georganiseerd complot. Detlef Graf von Schwerin is de jongste zoon van een van de hoofdrolspelers achter de aanslag, één van de velen die tijdens een showproces ter dood werd veroordeeld. De man met een bijzondere laatste boodschap aan het nazi-regime. Een gesprek met Detlef.

Tips voor Obama
Vanaf vandaag begint het grote werk voor nieuwbakken president Barack Obama. Welke grote onderwerpen staan op zijn lijstje en waar gaat hij het eerst mee aan de slag? De kredietcrisis, de werkloosheid, het milieu of toch Guantanamo Bay? EénVandaag vroeg tips voor Obama aan Amerikanen die in Nederland wonen.

FNV Bondgenoten: Vergassen containers onmiddelijk verbieden
Loopt u op Nikes, of slaapt u op een matras van Beter Bed? Dan is de kans groot dat deze producten wekenlang in een container vol giftig gas hebben gezeten. Dit gas zit in bijna alle containers die de Rotterdamse haven binnenkomen. Met alle gevolgen van dien, want ook levensmiddelen staan soms langer dan zes weken in de gifgassen. Naar aanleiding van een aantal ongelukken met dit gas heeft minister Cramer nu 1000 extra controles aangekondigd. Maar volgens ingewijden stelt deze controle weinig voor. FNV bondgenoten pleit voor een algeheel verbod van het gebruik van deze giftige gassen.

Presentatie: Pieter Jan Hagens.

Deze uitzending van het programma EenVandaag is uitgezonden op woensdag 21 januari door de AVRO en de TROS. De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie