Uitzending
EenVandaag - 20-9-2014

20-9-2014

EenVandaag

923 x bekeken | 0 reacties
8
10 jaar na Van Gogh: agent over vuurgevecht Mohammed B
Twee november is het precies tien jaar geleden dat columnist en filmmaker Theo van Gogh midden op straat werd vermoord door de moslimfundamentalist Mohammed Bouyeri. Een schok ging door Nederland. Voor het eerst doet de agent die de moordenaar van Van Gogh neerschoot zijn verhaal.

Schilderswijk speelt op demonstratiedag Den Haag
Het is vandaag demonstratiedag in Den Haag. En om te voorkomen dat de jongeren in de Schilderswijk vandaag opnieuw te maken krijgen met agressie, organiseren buurtwerkers in samenwerking met de gemeente een sportevenement in het midden van de Schilderswijk. 1000 kinderen en jongeren in de Haagse Transvaal en Schilderswijk wordt een alternatief geboden voor de demonstraties.

Masterpeace in Concert: muzikaal bouwen aan vrede
De Internationale dag van de vrede op 21 september is met de vele brandhaarden in de wereld relevanter dan ooit. In de Ziggo Dome in Amsterdam wordt de dag gevierd tijdens Masterpeace in Concert, met artiesten uit veertien verschillende conflictgebieden.

70 jaar Market Garden, de vergeten Engelsen
Dit jaar is het 70 jaar geleden dat de Slag bij Arnhem plaatsvond. Een Engelse militaire motorclub komt eer brengen aan een vergeten groep Engelsen die in Oosterbeek begraven liggen, maar op 13 kleinere begraafplaatsen langs de Rijn.

Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op zaterdag 20 september door de AVRO en de TROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie