Uitzending
EenVandaag - 20-10-2008

20-10-2008

EenVandaag

789 x bekeken | 0 reacties
6
EénVandaag Index
Wat betekent het als de AEX-index 30 punten daalt? Waarom stijgt of daalt de koers van een bepaald bedrijf? EénVandaag is haar eigen Index begonnen, de EénVandaag Index. We hebben 1000 euro naar de beurs gebracht en investeren dat geld in enkele toonaangevende bedrijven. Iedere week laten we ons adviseren door experts, die ons ook uitleggen waarom we nu moeten kopen, of waarom verkopen beter is. Lukt het ons al om te profiteren van de stijgende koersen van vandaag? Vanavond de adviezen van Harry Mens.

Koers ING veert op na kapitaalinjectie
De koers van ING is vandaag op de beurs in Amsterdam flink gestegen. Dankzij een kapitaalinjectie van 10 miljard euro van de Nederlandse staat, herstelde het vertrouwen van beleggers in de bank en verzekeraar. Snel na de staatssteun van ING maakte rivaal Rabobank bekend dat het geen kapitaalinjectie nodig heeft van de Staat. Hoe zit het nu met de Nederlandse steun aan de banken? Wie draait er nu op voor al deze miljarden? En wat voor invloed heeft de Nederlandse staat nu wel of niet bij ING? In EénVandaag een overzicht en een gesprek met Willem Vermeend.

In gesprek met Thomas Friedman
Zijn nieuwste boek is opnieuw een bestseller in de de VS. Hot, Flat and Crowded van Thomas Friedman staat na haar verschijning op nummer één van New Yorks Bestsellerslijst. De Nederlandse vertaling 'De toekomst is groen' is net op de Nederlandse markt uitgebracht. In EénVandaag een gesprek met Friedman, over het imago van de VS, de toekomst van het land en de aankomende verkiezingen, wat staat er op het spel voor de Verenigde Staten? En wat heeft hij voor ideeën om het extreem hoge energieverbruik in het land te beteugelen?

Chinese koks niet meer welkom in Nederland?
Er is een groot tekort aan Chinese koks in Nederland. Volgens Koninklijke Horeca Nederland worden sommige Chinese restaurants daardoor zelfs met sluiting bedreigd. Er was een speciale regeling waarmee koks uit China een visum konden krijgen om hier tijdelijk te we

Deze uitzending van het programma EenVandaag is uitgezonden op maandag 20 oktober door de AVRO en de TROS. Te gast waren Harry Mens, Thomas Friedman en Willem Vermeend.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie