Uitzending
EenVandaag - 2-11-2022

2-11-2022

EenVandaag

544 x bekeken | 0 reacties
6
Nederland gaat klimaatdoelen niet halen, terwijl steeds meer mensen dat juist wel willen
Nederland ligt niet op koers om de klimaatdoelen van 2030 en 2050 te halen, terwijl steeds meer mensen wl willen dat het kabinet daar zijn best voor doet. Kernenergie moet daar een handje bij helpen, vindt een groeiende groep.

Ruim zes op de tien mensen zijn voor het halen van de doelen van 2030 (helft minder uitstoot ten opzichte van 1990) en 2050 (volledig klimaatneutraal). Dat aantal stijgt de laatste jaren gestaag, blijkt uit onderzoek van EenVandaag.

Adoptie binnenkort weer mogelijk, maar verdienmodel blijft, vindt geadopteerde Sam: 'Kan alleen sprookje zijn met waterdicht systeem'
Het kabinet wil nog dit jaar het adopteren van kinderen uit het buitenland hervatten. Er mag dan weer vanuit zes landen geadopteerd worden. Maar zolang er nog een verdienmodel aan adoptie hangt, vindt Sam van den Haak dat adoptie niet meer door kan gaan.

Binnenkort mag er dan weer vanuit zes landen geadopteerd worden: Filipijnen, Hongarije, Lesotho, Taiwan, Thailand en Zuid-Afrika. Vanaf begin vorig jaar werden vanwege de vele misstanden internationale adopties tijdelijk opgeschort.

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Rik van de Westelaken en Roos Moggr. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op woensdag 2 november door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie