Uitzending
EenVandaag - 2-11-2007

2-11-2007

EenVandaag

1421 x bekeken | 0 reacties
6
Veroordeeld door de statistiek
Het bewijs tegen verpleegster Lucia de B. is niet overtuigend. Dat vinden vrijwel alle hoogleraren kansberekening en statistiek in Nederland. Zij hebben daarom een petitie ondertekend waarin ze pleiten voor onmiddellijke heropening van de strafzaak tegen de Haagse verpleegster. EénVandaag besteedde eerder uitgebreid aandacht aan de zaak en sprak in Engeland met wetenschapper Grünwald die toen al korte metten maakte met de bewijsvoering in de zaak. Vanavond in EénVandaag opnieuw aandacht voor de veroordeling van Lucia de B. op grond van statistieken.

Het nieuwe herdenken
Op Allerzielen -2 november- herdenkt de Kerk alle overleden gelovigen.Maar steeds vaker ontstaan er ook rituelen buiten de kerk om overledenen te herdenken. Zo is er bijvoorbeeld Allerzielen Allicht, een initiatief van kunstenares Ida van der Lee, waarbij herdenkingsbijeenkomsten op begraafplaatsen worden georganiseerd. In EénVandaag aandacht voor nieuwe herdenkingsbijeenkomsten.

De beweging van al-Mansouri
Er is grote ongerustheid over het lot van mensenrechtactivist Abdullah al-Mansouri, die gevangen zit in Iran. Hij is voorzitter van de Ahwaz Liberation Organization (ALO), die streeft naar onafhankelijkheid van de olierijke regio Khuzestan in het zuiden van Iran. De ALO wordt door Iran beschouwd als een terroristische organisatie. Waar staat deze ALO voor, wat willen ze bereiken, wie steunt hen en in hoeverre wordt er geweld gebruikt in hun strijd naar onafhankelijkheid.

Deze uitzending van het programma EenVandaag is uitgezonden op vrijdag 2 november door de AVRO en de TROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie