Uitzending
EenVandaag - 2-5-2017

2-5-2017

EenVandaag

584 x bekeken | 0 reacties
4
Nieuwstrend: van wie is de Dodenherdenking?
Er is discussie over de Nationale Dodenherdenking op 4 mei. Theoloog Rikko Voorberg organiseert op 4 mei op het Rembrandtplein een herdenking voor omgekomen vluchtelingen. Met 3000 witte kruisjes wordt daarbij stilgestaan. En op dat plan om dat tijdens de Dodenherdenking te doen wordt fel gereageerd.

Toegang justitie tot DNA nadelig voor medisch onderzoek
Als het aan demissionair minister van Volksgezondheid Edith Schippers ligt, kunnen Justitie en politie straks in uitzonderlijke gevallen speuren in DNA-materiaal dat is afgestaan en opgeslagen voor medische onderzoeksdoeleinden. Dit dreigt gevolgen te hebben voor medisch wetenschappelijk onderzoek, aldus artsen en patiëntenverenigingen.

De schuldige jeugd: opgroeien in een nazi-gezin
Vanaf zijn vroege jeugd kreeg Dick Woudenberg, zoon van NSB-topman Hendrik-Jan Woudenberg, onderwijs aan de nationaal-socialistische Reichsschule. Hij beleefde het einde van de oorlog aan het front als lid van de SS-dvisie Totenkopf. Het boek 'De nazi-leerling' van Mischa Cohen vertelt het verhaal van Woudenberg, een nazi-kind.

Hoeveel hoger wordt de zorgpremie?
Ruim 300 miljoen euro verlies. De vier grote zorgverzekeraars - Achmea, CZ, Menzis en VGZ - schreven vorig jaar allemaal rode cijfers. Voor verzekerden kan dat maar één ding betekenen: de premie gaat volgend jaar flink omhoog.

'Downdaten' wordt noodzakelijk
De mannelijke directeur die een relatie heeft met de vrouwelijke secretaresse, niemand die ervan opkijkt. Andersom moeten we er soms nog een beetje aan wennen. Toch komt het steeds vaker voor: hoger opgeleide vrouwen die gaan 'downdaten', ofwel daten met een lager opgeleide man.

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman en Jojanneke van den Berge. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op dinsdag 2 mei door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie