Uitzending
EenVandaag - 2-5-2012

2-5-2012

EenVandaag

602 x bekeken | 0 reacties
6
Hoe ver mag politie gaan bij opsporing verdachten?
Vanochtend pakte de politie een van de jongens op die wordt verdacht van de overval en moord op de Haagse juwelier Ruud Stratmann (47). Volgens de politie dankzij het vrijgegeven van ongecensureerde foto's van de verdachten. Hoe ver mogen politie en justitie gaan in de opsporing van overvallers?

John Edwards: politicus in verval
In de VS is de rechtszaak tegen voormalig presidentskandidaat John Edwards het gesprek van de dag. Edwards wordt ervan beschuldigd illegaal campagnegelden te hebben gebruikt om een affaire met zijn zwangere minnares buiten de publiciteit te houden tijdens zijn mislukte gooi naar het presidentschap in 2008.

Moet de ouderenzorg anders worden ingericht?
Er moet een omslag komen in ons denken over de ouderenzorg. Dat betoogt de koepel van verpleeg- en verzorgingshuizen, Actiz. Een groot deel van de zorg draait namelijk om welzijn en daarin kunnen mantelzorgers en vrijwilligers veel meer betekenen.

De politieke erfenis van Pim Fortuyn
Pim Fortuyn veranderde het politieke landschap in een klap en misschien wel voorgoed. Eerst veroverde hij de Maasstad met Leefbaar Rotterdam en daarna was Den Haag aan de beurt met met de Lijst Pim Fortuyn. Totdat hij op 6 mei werd vermoord en er aan zijn opmars een abrupt einde kwam. Een reportage over de politieke erfenis van Fortuyn. Wat is er tien jaar later over van het Fortuynisme?

Deze uitzending van het programma EenVandaag is uitgezonden op woensdag 2 mei door de AVRO en de TROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie