Uitzending
EenVandaag - 2-8-2017

2-8-2017

EenVandaag

421 x bekeken | 0 reacties
4
Kamp: immigratiebeleid mislukt
Demissionair minister Henk Kamp (VVD) van Economische Zaken vindt het immigratiebeleid van de afgelopen twintig jaar mislukt. "Ik vind dat we de afgelopen jaren teveel mensen hebben toegelaten die kansarm zijn. () We hebben de instroom nog steeds niet onder controle", zegt hij in een afscheidsinterview met EenVandaag.

Beroepsverbod voor varkensboer in Erichem?
De eigenaar van de vorige week verbrandde varkensstal in het Gelderse Erichem had een beroepsverbod in Duitsland. Hij mocht daar geen varkens meer houden wegens zware overtredingen van de Dierenbeschermingswet. Nu blijkt dat Adriaan Straathof ook in Nederland diverse malen is veroordeeld wegens ernstige overtredingen.

De Doorbraak: Robotnaalden
In het jaar dat de wetenschap wereldwijd van verschillende kanten onder druk staat, geeft EenVandaag aandacht aan veelbelovende nieuwe vindingen uit wetenschappelijke hoek. Robotvogels, een auto die rijdt op ijzer, een scanner voor je voedsel; in Nederland wordt er volop ge´nnoveerd, de opvallendste projecten in De Doorbraak.

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman en Jojanneke van den Berge. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op woensdag 2 augustus door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie