Uitzending
EenVandaag - 19-5-2008

19-5-2008

EenVandaag

852 x bekeken | 0 reacties
6
Website jaagt op personen achter 'deportatie'
Op een Nederlandstalige website die zich tegen de uitzetting van asielzoekers keert, staan namen, adressen en telefoonnummers van politici en IND-medewerkers. Ook de gegevens van familieleden worden genoemd en van sommige medewerkers is een foto geplaatst. Bij deze informatie staat de oproep: 'Zoek de verantwoordelijken op!' Het is niet bekend wie achter de site zit, maar Justitie heeft inmiddels bekendgemaakt een onderzoek in te stellen.

Oranjekoorts: goede marketingtruc of echte liefde?
De oranjekoorts beheerst weer de Nederlandse straten, winkels en media. De Prinses Marijkestraat in Twello is helemaal klaar voor het EK-voetbal: in de straat hangen duizenden vlaggetjes en staan alle voortuinen vol met voetballers en oranje leeuwtjes. Waarom gaan we altijd zo los als ons voetbalelftal ten strijden trekt? Worden we beÔnvloed door de miljoenenreclames en overvolle supermarkten met oranjeartikelen of speelt de liefde voor ons elftal toch de boventoon?

Zelf een slagtand veroveren als souvenir
Een olifant of leeuw doodschieten? Dat kost zo'n 18.000 euro. Het doel? Terugkeren met slagtanden, een gewei of een luipaardenvel. Trophy Hunting: steeds meer rijke westerlingen doen het. Ze jagen in landen als Afrika, Schotland, Polen en Rusland. Jaarlijks boeken vijfduizend rijke Hollanders een jachtreis bij ťťn van de vijftien bemiddelingsbureaus in Nederland. Hoe ziet zo'n reis eruit? De Vlaamse televisie volgde zakenman Geert die in Zimbabwe op zoek ging naar dť perfecte olifant. Het doel van zijn reis: naar huis terugkeren met twee slagtanden.

Reisverbod tot je achttiende
Stel je voor: je woont met je kinderen in IsraŽl. Ze hebben een Nederlands paspoort, maar ze mogen het land niet meer uit tot hun achttiende. En dus kunnen ze ook niet naar hun familie in Nederland. Het klinkt bizar, maar het komt vaak voor in IsraŽl. Het overkwam de kinderen van de Nederlandse Sara Levy. Hun vader heeft een reisverbod voor de kinderen a

Presentatie: Wouter Kurpershoek.

Deze uitzending van het programma EenVandaag is uitgezonden op maandag 19 mei door de AVRO en de TROS. De presentatie was in handen van Wouter Kurpershoek.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble Black Five Days 5 dagen ťcht de beste aanbiedingen Bekijk nu!