Uitzending
EenVandaag - 19-3-2007

19-3-2007

EenVandaag

1735 x bekeken | 0 reacties
6
De Wouter Tapes
De naam die hoort bij het portret dat filmmakers Rudi Boon en Kees Brouwer maakten. De film volgt Wouter Bos gedurende de verkiezingsperiode: Van gedoodverfd premier tot vice-premier onder Balkenende. Politicoloog André Krouwel en politiek commentator Willem Breedveld geven commentaar op deze unieke productie.

Twintig jaar onschuldig vast
Ruim twintig jaar geleden werd in North Carolina een blanke vrouw verkracht en vermoord. Een voormalig lid van de Klu Klux Klan wees in hoedanigheid van 'getuige' een zwarte man als dader aan. Op basis van deze verklaring kreeg 'dader' Darryl Hunt levenslang. In 2004 kwam hij toch vrij. Voor het Amnesty International Film Festival is Hunt in Nederland.

Verslaafd aan beleggen
Nick Leeson werd opgepakt nadat hij als beleggingsspecialist voor de Britse bank Barings veel geld had verloren. Hij belegde voor de kick en dat is hem duur komen te staan. Beleggingsverslaving is een groeiend probleem, ook in Nederland. EénVandaag spreekt erover met ex-beleggingsverslaafde Gerard.

Voorstelling voor het vrije woord
Amar en het duo Ewout en Etiënne hebben twee dingen gemeen: ze spelen cabaret én werden om die reden bedreigd. Volgens de heren een reden om elkaar juist op te zoeken. 26 Maart staan ze in het comedytheater en spelen zij - ongecensureerd- de stukken die voor de ophef zorgden. Initiatiefnemer is het CiJO, een Joodse jongerenorganisatie.

Presentatie: Karel van de Graaf.

Deze uitzending van het programma EenVandaag is uitgezonden op maandag 19 maart door de AVRO en de TROS. Te gast waren Andre Krouwel en Willem Breedveld. De presentatie was in handen van Karel van de Graaf.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Meer nieuws
  • EenVandaag - Rutte vs. Wilders terugkijken

    Rutte vs. Wilders terugkijken

    14-3-2017

    De Wouter Tapes De naam die hoort bij het portret dat filmmakers Rudi Boon en Kees Brouwer maakten. De film volgt Wouter Bos gedurende de verkiezingsperiode: Van gedoodverfd premier tot vice-premier onder Balkenende.…
    Lees verder
  • Bekijk alle TV nieuwsberichten