Uitzending
EenVandaag - 15-11-2012

15-11-2012

EenVandaag

1147 x bekeken | 0 reacties
6
Zelfdoding: conducteur wil niet verplicht uitstappen
Conducteurs en machinisten willen niet verplicht worden om uit te stappen bij een poging tot zelfdoding op het spoor. Een grote meerderheid van 86 procent wil zelf kunnen bepalen of ze in zoín geval de trein verlaten en in actie komen. Dit blijkt uit onderzoek van EenVandaag onder 450 conducteurs en machinisten. Volgens het protocol van de NS wordt de conducteur, en als deze afwezig is de machinist, geacht om eerste hulp te verlenen of om het lichaam af te dekken.

Raw food-dieet: kan en moet de overheid ingrijpen?
Volgens Francis Kenter is het 'raw food-dieet', waarbij je alleen rauw, ongekookt voedsel eet, de gezondste manier van leven. In 2008 maakte Anneloek Sollart al eens een documentaire over Francis en haar zoon Tom, die het dieet ook volgt. Wat blijkt vier jaar later: Tom kampt met een zorgelijke groei-achterstand. Het eetpatroon, dat volgens specialisten veel te weinig calcium, eiwit en vetten bevat, heeft tot gevolg dat Tom de groeicurve vertoont van een kind dat ernstig ondervoed in Afrika woont. Geweld rondom Gaza laait op
Doden aan beide zijden door aanvallen

Doden aan beide zijden door aanvallen
Het geweld in en rond de Gazastrook is flink opgelaaid nadat IsraŽl woensdag een uitgebreide operatie tegen de Hamas is gestart. Die begon met een aanslag op Hamas-leider Ahmed al-Jaabari, die daarbij omkwam. Vervolgens zijn beide partijen elkaar over en weer intensief aan het bestoken. Daardoor zijn er aan beide zijden doden gevallen.

Deze uitzending van het programma EenVandaag is uitgezonden op donderdag 15 november door de AVRO en de TROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie