Uitzending
EenVandaag - 14-2-2011

14-2-2011

EenVandaag

801 x bekeken | 0 reacties
4
Gestorven voor een nieuw Egypte
Het protest was vreedzaam en geweldloos bedoeld. Toch heeft de Egyptische revolutie honderden mensen het leven gekost. Vooral jongeren werden het slachtoffer van het harde politieoptreden. De zeventienjarige Khaled Aatiya werd op 28 januari door een politiekogel in het hart getroffen en stierf. Zijn ouders betaalden de hoogste prijs voor een leven zonder president Mubarak. Zijn ze trots of overheerst het verdriet?

IBM Watson, machine versus mens
Dertien jaar nadat IBM's computer Deep Blue de schaakgrootmeester Garri Kasparov versloeg, staat IBM voor een nieuwe uitdaging. De beste deelnemers van het Amerikaanse kennisspelprogramma Jeopardy nemen het op tegen Watson, het nieuwste technologische wonder van de firma.

Mexicaanse griepvaccin leidt mogelijk tot slaapziekte
Is er een link tussen het Mexicaanse griepvaccin en de zeldzame slaapziekte narcolepsie? In Finland denken ze van wel nu 62 kinderen ziek zijn geworden na de vaccinatie. Wetenschappelijk onderzoek wijst op een mogelijk verband.

Presentatie: Bas van Werven, Pieter Jan Hagens.

Deze uitzending van het programma EenVandaag is uitgezonden op maandag 14 februari door de AVRO en de TROS. De presentatie was in handen van Bas van Werven en Pieter Jan Hagens.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie