Uitzending
EenVandaag - 14-4-2012

14-4-2012

EenVandaag

753 x bekeken | 0 reacties
6
Artsen geÔntimideerd door patiŽnten
Een kwart van de artsen heeft wel eens behandelingen verricht onder druk van intimiderende patiŽnten. De intimidatie kost de gezondheidszorg miljoenen euro's omdat artsen overgaan tot onnodig doorverwijzen en zinloze behandelingen. Dat blijkt uit een onderzoek van de medische ledenorganisatie VvAA. EenVandaag spreekt over de intimidaties met Spoedeisende Hulp-arts Eef Reijners van het St. Elisabeth Ziekenhuis in Tilburg en met schrijver en arts Ivan Wolffers.

Proces Breivik: Vader Breivik spreekt
Aanstaande maandag start het proces tegen Anders Breivik, de Noor die de verantwoordelijkheid heeft opgeŽist voor de bomaanslag in Oslo en schietpartij op het eiland Utoya vorig jaar juli. Een bijzonder portret met Breiviks vader en stiefvader aan het woord. Zij vertellen uitgebreid over hun zoon. Ook spreken we met de Noorse misdaadpsychologe Ragnhild BjÝrnebekk. Wie is Anders Breivik en hoe kwam hij tot zijn daden?

ZZP'ers verzekeren zich in Broodfonds
Veel ZZP'ers kunnen een arbeidsongeschiktheidsverzekering niet betalen. De zelfstandigen hebben geen geld voor de bijna 6000 euro netto per jaar die de verzekering kost. Een opmerkelijk alternatief voor deze verzekering is het broodfonds. Geen dure verzekering, maar een sobere, goedkope oplossing waarbij zelfstandigen elkaar helpen met een eigen fonds.

Presentatie: Bas van Werven, Pieter Jan Hagens.

Deze uitzending van het programma EenVandaag is uitgezonden op zaterdag 14 april door de AVRO en de TROS. Te gast was Ivan Wolffers. De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens en Bas van Werven.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie