Uitzending
EenVandaag - 12-12-2012

12-12-2012

EenVandaag

891 x bekeken | 0 reacties
7
Amsterdam wil blowverbod rond scholen
De gemeente Amsterdam wil een blowverbod rond voortgezette- en middelbare scholen invoeren. De maatregel moet het gebruik van cannabis onder jongeren terugdringen. De maatregel komt nu minister Opstelten lokale overheden de ruimte geeft om eigen invulling te geven aan het drugsbeleid. Op veel scholen in Amsterdam geldt al wel een rookverbod op de schoolpleinen, maar het is lastig om zelf constant te handhaven.

Irak: Nederlandse beveiliger doet boekje open
Het aantal veiligheidsmensen in dienst van internationale organisaties in Irak en Afghanistan loopt inmiddels al in de vele duizenden. Het zijn vooral Amerikanen, Engelsen en Latijns-Amerikanen. Het aantal Nederlanders is letterlijk op een hand te tellen. Een van hen is Tom Dekkers.

Veenhuizen bedreigd
Veenhuizen leeft eigenlijk van de drie penitentiaire inrcihtingen en het nationaal gevangenismuseum dat er gevestigd is, deze voormalige strafkolonie in het veen dreigt een spookdorp te worden als staatssecretaris van Veiligheid enJustitie Fred Teeven besluit om alle gevangenissen daar te sluiten, In EenVandaag een portret van een dorp dat leeft van de misdaad. of althans het bestraffen ervan.

Deze uitzending van het programma EenVandaag is uitgezonden op woensdag 12 december door de AVRO en de TROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie